Završena Skupština ABA lige, nastavak u što skorijem roku

Određeni su takmičarski brojevi, a brzo bi trebalo da bude objavljen i raspored takmičenja

2040 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Skupština ABA lige je završena, ali nije donijeta nijedna važna odluka, zbog čega će se u najkraćem roku održati nova video sjednica.

Sve se svelo na zahtjev Partizana da predstavnik FMP-a Zoran Tošković ne bude novi predsjednik ABA lige, iako mu to pravo pripada po rasporedu.

Iz Humske 1 ukazuju da je Tošković predstavnik Crvene zvezde u Košarkaškom savezu Beograda i da zbog toga ne smije da bude na tom mjestu.

Rasprava o tome se dugo otegla, jer je predsjednik Partizana Ostoja Mijailović na tome insistirao. Na kraju je odlučeno da Upravni odbor Partizana iznese konačni stav do naredne Skupštine ABA lige.

Moguće je da će „crno-bijeli” popustiti, jer je neophodno da se riješi pravni status regionalnog takmičenja, a za to je potreban konsenzus svih klubova.

Određeni su takmičarski brojevi, a brzo bi trebalo da bude objavljen i raspored takmičenja.

Na narednoj Skupštini bi trebalo da se riješi pravni status lige, ali i da se raspravlja o protokolu koji bi ABA liga poslala državama iz kojih dolaze klubovi.

Cilj je da se liga igra, po mogućnosti od 19. septembra, samo je potrebno da stignu dozvole iz pet ex-YU republika. Moguće je da će igrači morati da budu testirani pred svaki meč, da budu u karantinu, da se igra bez prisustva publike i medija, ali je najvažnije da se igra...

Bonus video: