Šampion Evrope može da padne u Podgorici: Mitrović optimista pred duel sa Slovenijom

"Uz dužno poštovanje prema tome što ćemo za rivala imati šampiona Evrope, mislim da možemo da stignemo do jako važne pobjede koja bi nam ulila veliku dozu samopouzdanja pred duel sa Španijom", naglasio je Mitrović
61 pregleda 2 komentar(a)
zvezdan mitrović, Foto: Filip Roganović
zvezdan mitrović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.02.2018. 19:28h

Selektor košarkaške reprezentacije Zvezdan Mitrović rekao je da Crna Gora može da pobijedi Sloveniju, 23. februara u "Morači" u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Crna Gora je u prva dva kola ostvarila polovičan skor, izgubila je od Španije u Podgorici, zatim pobijedila Bjelorusiju u Minsku.

Isti učinak ima i šampion Evrope sa istim rivalima, s tim da su Slovenci dočekali Bjelorusiju, a gostovali Špancima.

"Pobjedom nad Belorusijom, pod pretpostavkom da ćemo istog rivala pobijediti i na našem parketu, napravili smo kapitalan korak ka plasmanu u drugu fazu. Ali, ambicije nam idu dalje. Bodovi iz prve faze se prenose, a nas čekaju dva jako bitna meča protiv Slovenije i Španije. Posebno se to odnosi na duel sa Slovencima. Uz dužno poštovanje prema tome što ćemo za rivala imati šampiona Evrope, mislim da možemo da stignemo do jako važne pobjede koja bi nam ulila veliku dozu samopouzdanja pred duel u Saragosi. U Španiju sigurno nećemo krenuti sa bijelom zastavom“, naglasio je Mitrović u razgovoru za Sport klub.

Na spisku slovenačkog tima su i Luka Dončić i Goran Dragić, ali šanse da se oni pojave u Podgorici gotovo da ne postoje.

"Neće igrati siguran sam u to, ali Slovenija ima moćnu selekciju i bez pomenutog tandema. I mi ćemo biti oslabljeni, imamo problema sa povredama, pa smo napravili male rotacije u sastavu", rekao je Mitrović.

Na njegovom spisku našao se Derek Nidam, koji ima sjajnu sezonu u Mornaru, tu je i 17-godišnji Jovan Kljajić iz Gran Kanarije.

"Dosta očekujem od Nidama, koji u dresu Mornara igra zaista sjajno, kao i od momaka iz Budućnosti koji su plasmanom među osam najboljih u Evrokupu napravili pravo malo sportsko čudo“, zaključio je Mitrović.

Crna Gora će Sloveniju ugostiti u Podgorici 23. februara,a tri dana kasnije sledi gostovanje Španiji u Saragosi.

Bonus video: