Španska serija u slovenačkoj režiji: Primorska ipak igra ABA ligu

Samim tim, opet je otpala šansa da u ABA ligu uđe MZT iz Skoplja, a umjesto njega član ABA 2 lige postane Borac iz Banjaluke

9522 pregleda 0 komentar(a)
Ostaju u regionalnom društvu: košarkaši Primorske slave pobjedu nad Cibonom u 20. kolu prošle sezone, Foto: ABA liga
Ostaju u regionalnom društvu: košarkaši Primorske slave pobjedu nad Cibonom u 20. kolu prošle sezone, Foto: ABA liga

"Vijesti" su posljednjeg dana maja najavile da Primorska napušta ABA ligu, četiri dana kasnije Košarkaški savez Slovenije je oduzeo licencu klubu iz Kopra i poslao ga u Četvrtu ligu.

Šampion "dežele" je kasnije uložio žalbu, dao garancije da će platiti dugovanja i vratio se u ABA ligu.

Obavljen je i žrijeb, ali je prije četiri dana stigla vijest da je Primorska raspustila ekipu zbog nedostatka novca.

Tu nije bio kraj španske serije u slovenačkoj režiji - klub iz "Bonifike" je danas na svom sajtu objavio da je našao nove sponzore i da će učestvovati u svim takmičenjima za koja je prijavljen.

„Košarkaški klub Kopar Primorska, posljednji zvanični državni prvak, trostruki pobjednik Špar kupa, osvajač posljednja dva Superkupa Slovenije i član ABA 1 lige, obavještava vas da će nastaviti da i učestvujemo u svim takmičenjima, kako je i planirano prije sezone. Borili smo se do kraja, prisustvovali mnogim sastancima sa potencijalnim sponzorima, partnerima, navijačima, a uprkos potpisanim pismima o namjerama i mnogim obećanjima, prije nekoliko dana smo bili uvjereni da je naša košarkaška priča gotova. Ali, u posljednja dva dana smo postigli dogovor sa novim zainteresovanim partnerima, što nam daje priliku da idemo naprijed”, piše u saopštenju Primorske.

Samim tim, opet je otpala šansa da u ABA ligu uđe MZT iz Skoplja, a umjesto njega član ABA 2 lige postane Borac iz Banjaluke.

Primorska će u 7. kolu ABA lige igrati sa Mornarom u Baru (možda i na neutralnom terenu), a u 13. rundi, posljednjoj u prvom dijelu sezone, trebalo bi da dočeka Budućnost Voli.

Ako opet ne dođe do promjene stava u Kopru ili misteriozni sponzor odustane...

Bonus video: