Lejkersi blizu, Lebron: Entoni i ja postavljamo standarde

Džejms je postigao 28 poena, te imao 12 skokova i osam asistencija, dok je Dejvis završio meč sa 22 poena, devet skokova, četiri asistencije i četiri blokade

3632 pregleda 4 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa predvođeni Lebronom Džejmsom i Entonijjem Dejvisom savladali su Majami sa 102:96 u četvrtoj utakmici finala plej-ofa za NBA prvaka i poveli sa 3:1 u seriji na četiri pobjede.

Džejms je postigao 28 poena, te imao 12 skokova i osam asistencija, dok je Dejvis završio meč sa 22 poena, devet skokova, četiri asistencije i četiri blokade.

Uz njih dvojicu je vrlo važnu ulogu u neizvjesnoj završnici utakmice imao i Kentavijus Koldvel-Poup koji je ubacio 15 poena, uz pet asistencija i tri skoka.

Majami je nakon iznenađujuće pobjede u trećem dvoboju za četvrtu utakmicu bio pojačan povratkom Bema Adebaja, ali to ekipi s Floride nije pomoglo, iako je prvi centar mel završio sa solidnim učinkom od 15 poena i sedam skokova.

Junak treće utakmice Džimi Batler nije bio tako produktivan, iako je sa 22 poena, deset skokova i devet asistencija opet bio na pragu 'tripl-dabl' učinka.

Tajler Hirou je ubacio 21 poen, uz sedam skokova i tri asistencije.

Peta utakmica, u kojoj Lejkersi mogu da osvoje svoj 17. NBA naslov i time izjednače rekord Boston Seltiksa, na rasporedu je u noći između četvrtka i petka u tri sata ujutro po srednjevropskom vremenu.

Odluka o pobjedniku dvoboja u kojem nijedna ekipa nije imala dvocifrenu prednost pala je u posljednjih šest i po minuta, u koje su rivali ušli izjednačeni (83:83).

Lejkersi su u tom razdoblju imali tri važna napadačka skoka, Lebron je uprkos promašenim trojkama postigao devet od preostalih 19 poena, pogodivši svih sedam slobodnih bacanja, dok je Dejvis je na 39,5 sekundi prije kraja pogodio za tri i donio devet razlike 100:91.

On je "zacementirao" pobjedu kad je na 20.5 sekundi prije kraja blokirao pokušaj polaganja Batlera.

"Ja i Entoni smo međusobno postavili standarde kojih se držimo i niko drugi nam ih ne može postaviti. On pred mene postavlja izazov svake večeri, a i ja to njemu činim. Nije važno ulazi li lopta, mi moramo činiti ono što će našoj ekipi donijeti pobjedu, kako u odbrani, tako i u napadu, a on je upravo to činio. Bio je spektakularan", izjavio je nakon dvoboja Lebron Džejms.

Loša vijest za Majami je da ekipe za koje je u karijeri Džejms igrao nikada nisu izgubile seriju doigravanja kad bi pobijedile u četvrtoj utakmici i povele sa 3:1, a bilo je 15 takvih situacija.

"Znamo što je ulog. Još nismo završili posao", izjavio je James.

Majami više nema pravo na poraz, a za pobjedu će kolektivno morati da učine više nego što su napravili u četvrtoj utakmici, pogotovo kad su u pitanju odlučujući trenuci u kojima su napravili previše manjih ili većih grešaka.

"Kao što sam govorio, oni su doista, doista dobra ekpa i moramo da igramo gotovo savršeno da bismo ih pobijedili. To nismo učinili", priznao je Batler.

Bonus video: