Dragan Bokan spašava ABA ligu od blokade

Predsjednik Budućnosti dobio ovlašćenje da pokuša da deblokira račun regionalnog takmičenja i vodi ABA ligu dok se ne riješi pravni status rukovođenja i jasna vlasnička struktura

27456 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Predsjednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan vodiće ABA ligu sve dok se ne riješi pravni status rukovođenja i jasna vlasnička struktura - odlučilo je 11 od 14 klubova regionalnog košarkaškog takmičenja, nezvanično saznaju "Vijesti".

Prvi zadatak biće - deblokada računa, koji je blokiran prije nekoliko dana, ispostavilo se zbog tužbe KK Crvena zvezda.

Na današnjem sastanku ABA lige, naime, 11 od 14 klubova članica je podržalo i ovlastilo Dragana Bokana da u ime ABA lige sa pravnim timom zastupa regionalno takmičenje i pokuša da deblokira račun kod Reiffeisen banke, blokiran od strane Nebojše Čovića.

Takođe, Bokan je ovlašćen da vodi ABA ligu dok se ne riješi pravni status rukovođenja i jasna vlasnička struktura.

Klubovi koji su podržali ovu odluku su Cedevita Olimpija, Mornar, Partizan, Zadar, Mega, Igokea, Primorska, Krka, Budućnost Voli, Borac i Split.

Račun ABA lige, koja je posljednjih mjeseci u ozbiljnoj upravljačkoj krizi, blokiran je prije nekoliko dana - ispostavilo se zbog tužbe koju je aktivirala KK Crvena zvezda zbog jednog slučaja još iz 2015. godine, kada su, u rukovodstvu lige, pored Čovića bili Dragan Bokan i Mladen Veber, bivši potpredsjednik Cedevite - kluba koji zvanično ne postoji.

Iako je u pravnoj zavrzlami nejasno kako je samo jedan od tri člana koja su tada vodila ligu, mogao da blokira račun - tek, ABA liga je ovlastila predsjednika Budućnosti da pokuša da deblokira račun.

Čović je, u međuvremenu, nastavio sa "igrarijama", pa je u današnjem saopštenju optužio Bokana da je sazvao nelegalan sastanak klubova ABA lige.

"Crvena zvezda daje na uvid javnosti dopis koji je uputila 8.oktobra 2020. godine svim klubovima ABA lige, pa i Budućnost Voliju i Draganu Bokanu, u kome je zatražila hitno sazivanje Skupštine ABA lige i povratak zakonu i pravu, bez koga ABA liga neće opstati", pisalo je u saopštenju Zvezde.

Bokan je, međutim, dobio podršku 11 od 14 klubova da pokuša sa pravnim timom riješi zavrzlamu...

Bonus video: