Šehović: Pokazali smo karakter i čvrstinu kad je to bilo najpotrebnije

"Sačuvali smo domaći teren i ovo je veliki korak ka TOP 16 fazi", istakao je iskusni šuter

2739 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Pobjeda nad Ulmom, treća u prva četiri kola Evrokupa, mogla bi i da bude ključna u borbi Budućnost Volija za plasman u TOP 16 fazu.

Kontrola rezultata u većem dijelu meča na krilima Nikole Ivanovića, pa reakcija neugodnih Njemaca bili su uvod u uzbudljivu završnicu u kojoj su "plavi" uradili dovoljno da odbrane domaći teren.

"Očekivali smo težak meč protiv Ulma. Njemci su pokazali veliki ofanzivni potencijal, način igre koji je jako težak za branjene, jer se često odlučuju na šut za tri poena u ranoj fazi napada", rekao je Suad Šehović.

Upravo je kapiten Budućnosti imao bitnu ulogu, jednu od ključnih.

Meč je završio sa 13 poena, trojke je šutirao 8-4, imao je i pet skokova.

Povezani članci

21. Oktobar 2020.

Budućnost u drami do treće pobjede

21. Oktobar 2020.

Mijović: Blizu smo Top 16, ali nije završeno

"Dva puta smo imali dvocifrenu prednost, dva puta se Ulm vraćao u meč, ali smo u finišu pokazali karakter i čvrstinu - zatvorili smo prilaze košu i pogodili kada je bilo najvažnije. Sačuvali smo domaći teren i ovo je veliki korak ka TOP 16 fazi", istakao je iskusni šuter.

O Šehovićevom doprinosu je nakon trijumfa pričao i trener Petar Mijović.

"Četiri godine sam u Budućnosti, kao trener B i prvog tima. Dugi niz godina sam i prije toga pratio Budućnost i ne mogu da se sjetim utakmice na kojoj Suki nije imao izuzetan pristup, fokus, energiju. Može samo da ima bolji ili slabiji šuterski dan. Zavrjeđuje svako poštovanje sa svim što radi kao kapiten ove ekipe", poručio je Mijović.

Budućnost sada misli o ABA ligi - u nedjelju je rival FMP.

Podgoričani žele da nastave seriju pobjeda kod kuće, jer su slavili u posljednjih 12 utakmica u ABA ligi i Evrokupu.

U "Morači" niko nije slavio još od Unikahe (6. novembra prošle godine).

"Nemamo vremena za odmor. Umorni jesmo, ali je atmosfera u timu poslije odličnog starta sezone na vrhunskom nivou. Verujem da ćemo oreol nepobjedivosti u Podgorici sačuvati i protiv FMP-a", kazao je Šehović.

Bonus video: