Lakovič: Postoje stvari važnije od košarke, saučešće porodici i Mornaru za Lukom

Došli smo da se branimo, odbrana nam je dala šansu da pobiedimo. Drugo poluvrijeme je pokazatelj šta bi trebalo da bude naš zaštitini znak, da kroz odbranu gradimo samopouzdanje za napad - rekao je slovenački stručnjak

17309 pregleda 98 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Eurocupbasketball.com
Foto: Eurocupbasketball.com

Drugi put u sezoni, Jaka Lakovič je nadmudrio Mihaila Pavićevića i donio pobjedu Ulmu nad Mornarom 82:66 u šestom kolu grupe B Evrokupa.

Nekadašnji slovenački plejmejker je bio srećan zbog trijumfa u Baru.

"Bio sam uplašen zbog ove utakmice. Mornar je opasan, pogotovo na svom terenu, gdje još nije bio izgubio, a davao je 90 poena po utakmici. Došli smo da se branimo, odbrana nam je dala šansu da pobijedimo. Drugo poluvrijeme je pokazatelj šta bi trebalo da bude naš zaštitini znak, da kroz odbranu gradimo samopouzdanje za napad", rekao je Lakovič.

Čovjek koji je bio šampion Evrope sa Barselonom 2010. je pokazao i kakav je džentlmen i pomenuo ekonoma Mornara Luku Macanovića, koji je u četvrtak preminuo od posljedica koronavirusa.

"Mornar prolazi kroz teška vremena, moje saučešće timu i Lukinoj porodici. Čitava košarkaška Evropa mora da bude u šoku. Košarka jeste važna, ali ima stvari koje su važnije, moramo da se staramo jedni o drugima. Želim sve najbolje svima u klubu".

Bonus video: