Podgorica se predstavila pobjedom u neizvjesnoj završnici

Nakon Lovćena i Studentskog centra, pobjedu je ostvarila i Podgorica, debitant na regionalnom nivou - podgorički sastav slavio je protiv MZT-a, jednog od favorita, u uzbudljivoj završnici - 74:72

3928 pregleda 0 komentar(a)
Novak Musić na meču sa MZT-om, Foto: ABA liga
Novak Musić na meču sa MZT-om, Foto: ABA liga

Tri od tri - to je učinak crnogorskih klubova na startu sezone u ABA 2 ligi u zlatiborskom "balonu".

Nakon Lovćena i Studentskog centra, pobjedu je ostvarila i Podgorica, debitant na regionalnom nivou - podgorički sastav slavio je protiv MZT-a, jednog od favorita, u uzbudljivoj završnici - 74:72.

Meč je prelomio plejmejker Novak Musić, koji je pogodio za 73:70, zatim jedno bacanje za 74:72 osam sekundi prije kraja, a pobjedu ovjerio protivnički igrač Gravet, koji je napravio grešku u posljednjem napadu svog tima.

"Čestitike mojim momcima. Cilj je bio da pružimo maksimum, da pokušamo da pobijedimo. Mislim da su na kraju presudili naš motiv i naša energija. Pred nama je duga sezona, imamo naše ciljeve, a ova pobjeda je vjetar u leđa pred nastavak", rekao je trener Podgorice Zoran Kašćelan.

Musić je meč završio sa 23 poena, Džastin Robinson je upisao 15, od čega 11 u drugoj četvrtini (četiri trojke), a Marko Ljubičić 11, uz osam asistencija.

Podgorica za dva dana igra sa drugim skopskim klubom Rabotničkim.

Bonus video: