Crna Gora iz "balona" želi na Eurobasket

Sve djevojke sa spiska bile su negativne na koronavirus, s tim da je ranije otpala Sofija Živaljević koja je bila pozitivna na testu pred put za Crnu Goru

6278 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Škerović i Božica Mujović, Foto: FIBA
Jelena Škerović i Božica Mujović, Foto: FIBA

Crnogorske košarkašice sjutra u grčkom Heraklionu igraju drugi meč u kvalifikacijama za Eurobasket.

Rival izabranicama Jelene Škerović od 13 sati biće reprezentacija Izraela.

Obije selekcije su na startu kvalifikacija poražene od Švedske.

S obzirom na to da su u grupi tri ekipe, ovo će biti jedini susret za naše djevojke u "balonu" u Grčkoj.

Sve djevojke sa spiska bile su negativne na koronavirus, s tim da je ranije otpala Sofija Živaljević koja je bila pozitivna na testu pred put za Crnu Goru.

"Očekuje nas duel sa veoma nezgodnom ekipom Izraela, nezgodnom jer su prilično niske i mnogo agresivne u odbrani što nama ne odgovara previše. Mi moramo u ovoj utakmici da iskoristimo visinsku razliku i iskoristimo naše igračice pod košem. Takođe, dodatnom agresivnošću u odbrani moramo probati da prekidamo napad Izraela i tako iz nekih kontri ili polukontri doći do lakih poena i tako razbijemo njihovu želju da dođu do pobjede. To bi nam olakšalo put ka pobjedi. Moramo iskoristiti utakmicu sa Izraelom da napravimo korak ka izlasku iz ove grupe i plasmanu na Eurobasket", kazala je selektorka Jelena Škerović.

"Vremena za pripremu nije dovoljno, ali iskoristićemo ga na najbolji način. Pripremićemo se maksimalno taktički da pariramo Izraelu. Naše igračice su većinom u dobroj formi, jer igraju u svojim klubovima".

Bonus video: