Mijović: Najvažnije je da smo opet na terenu

Više od ovoga nije moglo. Mogli su da uđu neki ziceri ili otvoreni šutevi, pogotovo početkom 3. četvrtine, da na kraju ne bude 24, već 15-16 razlike - rekao je trener Podgoričana

8867 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Da je situacija bila normalna, večerašnji duel Budućnost Volija i Unikahe bio bi derbi 8. kola Evrokupa.

Nažalost, koronavirus je potpuno poremetio šampiona Crne Gore i onemogućio ga da se suprotstavi ekipi koja je u velikom naletu.

Na kraju je bilo 24 razlike za Špance (90:66), pa je Budućnost čak i bolje prošla nego dva prethodna rivala - Mornar (98:72) i Gipuskoa (104:69).

- Unikaha je bio težak protivnik za nas u ovom trenutku. Srećni smo što opet na terenu, iako nismo u punom sastavu, iako smo igrali bez priprema za meč. Najvažnije je da smo opet tu - rekao je Petar Mijović.

Koliko se njegov tim odvikao od košarke, najbolje se vidjelo u 2. četvrtini, u kojoj se niko nije sjetio da napravi faul preko sedam minuta.

- Prije jutrošnjeg treninga smo posljednji put 4 na 4 i 5 na 5 odradili prije 23 dana. Sve je to odraz situacije koju smo imali u prethodne tri sedmice. Razlog u koncentraciji, koja postoji samo ako ste fizički, psihički i taktički spremni za ovakvog protivnika. Više od ovoga nije moglo. Mogli su da uđu neki ziceri ili otvoreni šutevi, pogotovo početkom 3. četvrtine, da na kraju ne bude 24, već 15-16 razlike.

Za Podgoričane nema stajanja, jer već u petak gostuju Breši, a u nedjelju dočekuju Cibonu.

- Ozbiljan trag je ostavila situacija na nas, ali ćemo, bez obzira na probleme, pokušati da na ove dvije utakmice izgledamo bolje. To neće biti nimalo lako.

Van tima su još Petar Popović, Vili Rid i Amedeo dela Vale, koji vjerovatno neće putovati u Italiju.

- Vrlo teško da ćemo nekog od njih imati u timu. Ali, ne možemo da mijenjamo pravila takmičenja, da nas čekaju da dođemo u optimalnu formu - zaključio je Mijović.

Luis Kasimiro je bio zadovoljan izdanjem svog tima.

- Odigrali smo vrlo dobru utakmicu, imali kontrolu sve vrijeme. Samo smo u 2. četvrtina malo popustili u odbrani, ali smo u 2. poluvremenu bili veoma dobri u tom segmentu. Odlično smo branili jedan na jedan, kontrolisali skok, što je ključno za dobar ritam u napadu.

Bonus video: