NBA razmjene: Lejkersi doveli pleja, Bogdanoviću otpao Milvoki

Šruder je prošle sezone ulazeći s klupe postizao 18.9 koševa, imao četiri asistenccije i 3.6 skokova po meču, te je bio drugi u izboru za najboljeg šestog igrača lige

6050 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

U nizu razmjena igrača u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu obavljenih uz draft, ističe se onaj u kojem su NBA prvaci Los Anđeles Lejkersi doveli njemačkog beka Denisa Šredera, dosadašnjeg člana Oklahome.

Šreder je prošle sezone ulazeći s klupe postizao 18.9 koševa, imao četiri asistenccije i 3.6 skokova po meču, te je bio drugi u izboru za najboljeg šestog igrača lige.

U zamjenu za njega Lejkersi su u Oklahomu poslali Denija Grina i svoj izbor prvog kruga drafta, koji se nalazio na 28. poziciji.

Grin nije dugo ostao član Tandera jer je s Terensom Fergusonom poslat u Filadelfiju u zamjenu za Ala Horforda, Vasilija Micića i 34. izbor.

Takođe, ekipa iz Oklahome napravila je razmjenu i sa Minesotom kojima je ustupila Španca Rikija Rubija, te 25. i 28. izbor drafta za 17. izbor, a na toj je poziciji onda izabrala srpsko krilo Alekseja Pokuševskog.

Razmjenu igača obavili su i Milvoki s Nju Orleansom, te Dalas sa Siksersima.

Tako je novi član Baksa postao Džru Holidej, dok su u Nju Orleans stigli Erik Bledso i Džordž Hil. Nema, dakle, ništa od dolaska Bogdana Bogdanovića u Milvoki.

Novi član Dalasa postao je Džoš Ričardson, dok je u Philadelphiju preselio Set Kari, zet novog glavnog trenera Siksersa Doka Riversa.

Bonus video: