trener mornara nakon gostovanja u dalmaciji

Pavićević otkrio emocije prema Splitu: Navijam za Hajduk, zbog Šolmana sam počeo da igram košarku

"Moja porodica - otac, stric, brat i ja - svi smo veliki navijači Hajduka. Ja nisam spavao kada bi Hajduk izgubio, a posebno pamtim poraz od Sent Etjena. To je bila jedna od najtežih sportskih noći u mom životu", kazao je Pavićević

15429 pregleda 98 reakcija 15 komentar(a)
Foto: Mornar/Media Pro
Foto: Mornar/Media Pro

Pobjeda nad Splitom, a i gostovanje u tom gradu, za Mihaila Pavićevića imali su poseban značaj.

Mornar je slavio u srcu Dalmacije 95:87, a trener barskog kluba otkrio zbog čega je utakmica bila tako emotivna.

"Moja porodica - otac, stric, brat i ja - svi smo veliki navijači Hajduka, samim tim i Jugoplastike. Ja nisam spavao kada bi Hajduk izgubio, a posebno pamtim poraz od Sent Etjena. To je bila jedna od najtežih sportskih noći u mom životu", kazao je Pavićević.

Meč Sent Etjen - Hajduk odigran je u sezoni 1974/75, a splitski "bili" su izgubili u revanšu 2. kola Kupa šampiona 5:1‚ nakon što su na Poljudu slavili 4:1.

Postoji i još jedan razlog Pavićevićevih emocija.

"Čovjek zbog koga sam počeo da igram košarku je iz Splita - Damir Šolman. Bio sam talentovaniji za druge sportove, ali zbog njega sam krenuo na košarku. Čitavog života sam nosio broj 12. Nisam, nažalost, imao priliku da se sretnem sa njim. Pozivam ga da dođe da bude naš gost u revanšu u Baru, biće nam čast i zadovoljstvo da ga ugostimo", kazao je Pavićević.

Mornar je u Splitu slavio šestu pobjedu, imaju jedan poraz. Pobijedili su iako  su na startu 2. četvrtine gubili 17 razlike (38:21)

"Pokušavao sam da ubijedim moje igrače da će biti teška utakmica, jer rezultati koje Split ima nisu slučajnost, već rezultat dobrog rada i odlične atmosfere. Imali smo velike probleme u prvom dijelu, da bi u drugom poluvremenu odigrali mnogo bolju odbranu i pametnije u napadu. Ovo je za nas mnogo bitna pobjeda, jer smo u takvom ritmu da ne znamo gdje idemo, kuda putujemo, s kim igramo", kazao je Pavićević. 

Povezani članci

21. Novembar 2020.

Mornar od minus 17 do pobjede u Splitu