Radović: Teško se pobjeđuje bez energije i ideje

Izgubili smo dosta toga - i utakmicu i šansu da odemo direktno na Eurobasket, a onda i prednost od sedam poena iz prve utakmice. Samo smo lošiji u međusobnom skoru, prije posljednjeg prozora ne zavisimo od sebe - rekao je Boško Radović.

9432 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Foto: FIBA Europe
Foto: FIBA Europe

Porazom od Velike Britanije, košarkaši Crne Gore su sebe doveli u gotovo bezizlaznu situaciju - u februaru moraju da pobijede Francusku i Njemačku, ili da upišu jedan trijumf, a da Ostrvljani izgube oba meča.

Više večeras nisu ni zaslužili, jer su igrali očajno, bez ikakve ideje kako da probiju agresivnu odbranu rivala, a pod svojim košem su dozvolili Gabrijelu Olaseniju da radi šta je htio.

- Britanci su zasluženo pobijedili. Izgubili smo dosta toga - i utakmicu i šansu da odemo direktno na Eurobasket, a onda i prednost od sedam poena iz prve utakmice. Samo smo lošiji u međusobnom skoru, prije posljednjeg prozora ne zavisimo od sebe - rekao je Boško Radović.

Selektor „crvenih” je bio razočaran igrom svojih izabranika.

- Ovo je za veliku analizu. Dati 59 poena na meču koji te vodi na Evropsko prvenstvo i očekivati pobjedu je nemoguće. U 1. četvrtini smo primili 28 poena, to je nedopustivo. Sve na šta smo ukazivali sve smo promašili. Stizali smo u 2. četvrtini, a onda u trećoj dali devet, a u četvrtoj 13 koševa. Teško se pobjeđuje bez energije i ideje, a o procentima šuta ne bih ni pričao. Dovoljno govori to što smo šutirali 56-21, imali 12 skokova manje. Britanci su nas u svakom segmentu nadigrali.

Radoviću je zasmetalo i što je Olaseni dao 28 poena.

- Olaseni je meč-viner. Kada smo pripremali utakmicu, znali da Britanci dosta pokušavaju za tri poena, a da je Olaseni jedini visoki igrač koji pravi probleme. Bili su premeki prema njemu naši visoki igrači, a Britanci su odigrali odličnu odbranu na našim bekovima - zaključio je Radović.

Bonus video: