Mijović: Cilj je ispunjen, dobro je da smo se vratili nakon loše prve četvrtine

"Imali smo prije dva dana težak meč protiv evroligaša, to je doprinijelo da u prvoj četvrtini budemo bez fokusa, bez energije. Zaslužio je domaćin u prvoj četvrtini da ima i više od 12 poena razlike", rekao je trener "plavih"

11050 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Trener Budućnost Volija Petar Mijović je bio zadovoljniji rezultatom i plasmanom u TOP 16 fazu Evrokupa nego partijom svoje ekipe.

"Plavi" su savladali Ulm 77:73 u Njemačkoj i otklonili dileme oko plasmana u narednu rundu.

Povezani članci

08. Decembar 2020.

Budućnost završila posao u Ulmu: "Plavi" u TOP 16

"Imali smo prije dva dana težak meč protiv evroligaša, to je doprinijelo da u prvoj četvrtini budemo bez fokusa, bez energije. Zaslužio je domaćin u prvoj četvrtini da ima i više od 12 poena razlike. Kasnije smo igrali ono što želimo, posebno na startu drugog poluvremena. Mislim da je ulazak u tu treću četvrtinu, kao i finiš druge, bio ključ ove utakmice", rekao je Mijović i dodao:

"U napadu smo išli više na individualni kvalitet, nego na timsku igru, ali bitna je pobjeda, bitno je das mo u TOP 16 fazi Evrokupa i zato čestitam mojoj ekipi", kazao je Mijović.

Zadovoljan je bio i Melvin Edžim, sa 20 poena najefikasniji u redovima Podgoričana.

"Falilo nam je energije u prvih 10 minuta, ali to je negdje i razumljivo nakon meča sa Zvezdom i teškog putovanja. Ipak, podigli smo nivo igre, zalaganja i kvalitet je došao do izražaja. Srećni smo zbog trijumfa i plasmana u TOP 16", poručio je Edžim.

Bonus video: