Pavićević: Želimo da ispišemo istoriju

„Prva četvrtina me je podsjetila na one fenomenalne partije sa početka sezone. To mi daje vjeru i nadu da kada smo kompletni možemo da igramo na visokom nivou. Nakon duže vremena smo odigrali dva meča u najjačem sastavu, i to se vidi, iako su neki igrači daleko od prave forme“, istakao je Pavićević

13216 pregleda 4 komentar(a)
Foto: KK Mornar
Foto: KK Mornar

Trener Mornara Mihailo Pavićević zna koliko je Mornar blizu uspjeha i plasmana u TOP 16 nakon sigurne pobjede nad Metropolitenom.

„Dali smo sve, borili se vih 40 minuta i čestitam igračima. Pristupili smo ovom meču kao da je finale, znali smo koliko je bitan i imali smo pravi pristup. Ova pobjeda nam daje velike šanse da odemo u TOP 16 i da ispišemo istoriju“, rekao je Pavićević i dodao:

"Nadam se da ćemo to i uraditi, ali da ne žurimo. Ostao nam je i meč protiv Budućnosti, Ulm ide u Malagu i objektivno gledano - autsajderi smo i mi i oni. Ipak, imamo prednost u međusobnom skoru i vjerujem da ćemo se naći u TOP 16, što bi bilo fantastično za Mornar, Bar i crnogorsku košarku“, kazao je trener Barana.

Mornar je u prvih 10 minuta postigao 32 poena, od čega sedam trojki.

„Prva četvrtina me je podsjetila na one fenomenalne partije sa početka sezone. To mi daje vjeru i nadu da kada smo kompletni možemo da igramo na visokom nivou. Nakon duže vremena smo odigrali dva meča u najjačem sastavu, i to se vidi, iako su neki igrači daleko od prave forme“, istakao je Pavićević.

Jure Zdovc, trener francuske ekipe, čestitao je Mornaru.

„Nismo iznenađeni, znali smo kako igraju, ali nismo uradili ništa da ih zaustavimo, baš ništa od onoga što smo dogovorili. Od starta smo bili meki, nismo komunicirali, bilo je mnogo problema u odbrani. Nije ni napad bio bolji, bili smo sebični, lopta nije kružila kako treba“, rekao je Zdovc i nastavio

„Jednostavno, odigrali smo loše, bili smo spori, neodlučni, pa ni rezultat nije mogao da bude drugačiji“.

Metropoliten već u petak gostuje Budućnost Voliju.

„Cilj nam je da budemo prvi u grupi. Sada slijedi meč u Podgorici, protiv tima koji je ambiciozan i koji je po meni možda i najbolji u grupi. Očekujem da budemo bolji nego protiv Mornara i da uradimo sve da pobijedimo“, rekao je slovenački stručnjak.

Bonus video: