Mijović: Nikad nije dobro kada se izgubi, ali umor je očigledan

"Idemo dalje, nećemo tugovati nakon poraza, kao što se nismo ni previše radovali nakon pobjeda. Bitno je da smo ispunili cilj plasmanom u TOP 16", istakao je trener "plavih"

12322 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost Voli je izgubila meč koji nije imao ogroman značaj, ali trener Petar Mijović ne priznaje - dobre poraze.

Bolji od "plavih" je bio francuski Metropoliten u Evrokupu - 73:71.

"Rival je zaslužio pobjedu. Nijedan poraz nije dobar i možemo dosta da naučimo iz njega. Isto tako moramo da analiziramo koliko je ovaj poraz posljedica umora. Nismo se adaptirali od početka, Metropoliten se nametnuo fizički, kontrolisao... Mi smo neke kontranapade loše realizovali, kao i neke otvorene šuteve", rekao je Mijović i dodao:

"Idemo dalje, nećemo tugovati nakon poraza, kao što se nismo ni previše radovali nakon pobjeda. Bitno je da smo ispunili cilj plasmanom u TOP 16", istakao je Mijović.

Samo jednu trojku je pogodila Budućnost iz 15 šuteva.

"Neke stvari funkcionišu, jer ne bismo bili tu gdje jesmo da nije tako. Ima, naravno, na čemu i da se radi, ali trening i postoji za to. Pokušavamo da neke stvari ispravimo, ima prostora za to, ali će detalji ostati između nas. Treba imati u vidu i da nam fali svježine, mnogo smo putovali prethodnih dana. Sve to troši energiju, kazao je trener Budućnosti.

U sastavu nije bilo Petra Popovića.

"Napravio je izuzetan potez, stisnuo je zube i povrijeđen igrao u Beogradu i Ulmu, dao doprinos. Sada mora da zaliječi povredu i da se vrati onakav kakav nam treba, jer on je fajter. Dugujem mu zahvalnost".

Naredni rival je Mornar - u nedjelju u ABA ligi, onda i u srijedu u Evrokupu.

"Crnogorska košarka je dostigla ozbiljan nivo. Mi smo u TOP 16 Evrokupa, nadam se da će i Mornar. A u ABA ligi, tabela govori o kontinuitetu Budućnost, ali i napretku Barana. To je opasan rival, ali bićemo spremni. Želimo pobjedu kojom bismo potvrdili prije svih velike trijumfe u Beogradu. Biće spektakl, ali nažalost bez publike", zaključio je Mijović.

Jure Zdovc, trener Metropolitena, bio je zadovoljan:

"Pokazali smo karakter. Znamo ambicije Budućnosti, znamo da nije lako slaviti u Podgorici, ali smo i znali da imamo šansu u okolnostima kada je raspored ovakav kakav je. Čestitam ekipi na odličnoj utakmici, na velikoj želji, jer smo imali naporan meč prije dva dana protiv Mornara", istakao je Zdovc.

I Francuzi su u TOP 16.

"Ne znam koliki su nam dometi, razlike u kvalitetu su male. Svaka utakmica je teška, borićemo se", dodao je slovenački stručnjak.

Bonus video: