Derbi u "Morači", Pavićević: Najveće ambicije se ostvaruju velikim pobjedama

Budućnost Voli - Mornar, nedjelja u 19 sati

3602 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KK Mornar
Foto: KK Mornar

Budućnost Voli i Mornar su došli do tog nivoa da će u nedjelju u Morači igrati derbi ABA lige, a u srijedu na istom mjestu i derbi Evrokupa.

I dok je podgorički sastav godinama u vrhu regionalne košarke, a povremeno i sa zapaženim nastupima na evro-sceni, u Baru je stvoren klub koji je postao značajan faktor na eks-Ju prostorima, a koji stvara i imidž u međunarodnim okvirima.

Tako će se sjutra (19 sati) u Podgorici sastati jedina neporažena ekipa i tim koji je u dosadašnjem dijelu ABA sezone doživio samo jedan poraz - direktna borba za vrh tabele.

"Budućnost je odlična ekipa, sjajno ukomponovana i vođena, o čemu govore i rezultati. Zaslužuje maksimalan respekt, ali i mi smo ove godine napravili ekipu sa jasnim ciljem i najvećim ambicijama. I kada želite da ih ostvarite, to možete samo velikim pobjedama, protiv velikih ekipa, a to jeste Budućnost", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Uz veliki respekt prema rivalu, Pavićević je naglasio da će pristup njegovog tima biti pun samopouzdanja i vjere u sopstveni kvalitet.

"Moramo da poštujemo svakog protivnika, a posebno ovako kvalitetnog, ali moramo da vjerujemo da možemo, jer samo tako zaista imamo šanse da ostvarimo ono što želimo. Očekujem veliku utakmicu, žao mi je samo što neće biti navijača da uživo gledaju još jednu uzbudljivu utakmicu između Budućnosti i Mornara", rekao je Pavićević.

Povezani članci

12. Decembar 2020.

Mijović pred Mornar: Bićemo spremni, želimo pobjedu

Bonus video: