Mijović pred Mornar: Bićemo spremni, želimo pobjedu

Meč Budućnost Voli - Mornar igra se u nedjelju od 19 sati

5227 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Četiri meča u sedam dana - takav je ritam košarkaša Budućnost Volija nakon prinudne pauze i epidemije koronavirusa u klubu.

Nakon dvije velike i važne pobjede na početku serije, nad Crvenom zvezdom u ABA ligi i Ulmom u Evrokupu, sinoć je došao i prvi poraz, srećom po "plave" bezbolan, jer je plasman u Top 16 fazu osiguran u Njemačkoj.

Duel sa Metropolitenom je, međutim, pokazao kako naporan ritam, nakon prekida treninga i takmičenja, može da utiče na ekipu, jer se, recimo, ne pamti kada su igrači Budućnosti na svom terenu i svojim koševima pogodili samo jednu trojku.

Ali, ovo je dio sezone u kome nema ni vremena za odmor i dodatni rad, nova utakmica je u nedjelju, derbi ABA lige, sa Mornarom u Podgorici.

Budućnost neporažena, Mornar sa samo jednim porazom - dokaz snage i kvaliteta crnogorskih klubova.

"Crnogorska košarka je dostigla top nivo", kazao je trener Budućnosti Petar Mijović.

"Sredinom decembra igramo za prvo mjesto u ABA ligi, što je znak da Budućnost ima kontinuitet, a da je Mornar narastao".

Za razliku od Budućnosti, Mornar je od srijede u pripremama za duel u Podgorici, i to nakon efektne evropske pobjede nad Metropolitenom, kojom je došao na korak od druge faze Evrokupa.

"Nama je to četvrta utakmica u sedam dana, Mornar je tu u prednosti. Oni su veoma opasni, ali bićemo spremni. Želimo da još jednom pobjedom potvrdimo naše dosadašnje rezultate, posebno velike pobjede nad Partizanom i Crvenom zvezdom, te da nastavimo niz u ABA ligi", rekao je Mijović.

Meč Budućnost Voli - Mornar igra se u nedjelju od 19 sati.

Bonus video: