Džikić: Nismo na najboljem nivou, ali se broji pobjeda

"Generalno, spremili smo se za to što oni igraju", rekao je trener Budućnosti
76 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Džikić, KK Budućnost Voli, Foto: Aba-liga.com
Aleksandar Džikić, KK Budućnost Voli, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 30.12.2017. 23:12h

Komentarišući pobjedu u Zagrebu protiv Cibone (93:87), trener Budućnost Volija, Aleksandar Džikić kazao je nakon meča da je zadovoljan rezultatom, jer je njegova ekipa pobijedila.

“Rekao sam u najavi da ne postoji iskusnija petorka u ABA ligi od Cibonine, teško je protiv njih. A onda ti mali Uljarević pravi problem na nečemu što je stvarno osnova naše odbrane, što mi, generalno, vrlo dobro radimo, ali smo danas, prosto, taj neki tranzicioni pik, kada su nas sustizali, imali problema sa tim. Baš smo zapeli bili…Isplatilo nam se na kraju. Generalno, spremili smo se za to što oni igraju. Nisam pobornik priče da im fali posljednji Amerikanac što je otišao, jer Cibona izgleda kompaktno na terenu, postoji jedno izvanredno međusobno uvažavanje na terenu”, rekao je Džikić nakon meča.

Strateg Budućnosti ističe da njegova ekipa u Zagrebu “nije bila na najboljem nivou”.

“I ne možemo da budemo. Imali smo pad, sve je to ukalkulisano. Ali, pobjeda se najviše broji”, kazao je trener gostiju Aleksandar Džikić nakon susreta.

Nemanja Gordić je dodao je da pobjeda u Zagrebu važna za ekipu Budućnosti.

"Znali smo da će biti jako teško. Cibona je iskusna ekipa, sa odličnim pojedincima, koji već dugo igraju na vrhunskom nivou i pokazali su večeras da stvarno znaju da igraju. Utakmica je bila u egalu do kraja, mislim da je na kraju presudilo što smo ubacili u brzinu više u posljednjih pet-šest minuta, pojačali odbranu i zasluženo pobijedili”, rekao je Gordić.

Trener Cibone Ante Nazor je čestitao "Budućnosti na zasluženoj pobjedi".

"Znali smo da je protivnik umoran pa smo igrali na ovu veću energiju koja je trebala večeras biti još veća. Zakazali smo na kontroli defanzivnog skoka. Mislim da smo im dobro parirali, ali sigurno ne smijemo biti zadovoljni jer smo išli na pobjedu. Svaka odbrana, svaki skok je jako bitan i kada tu svijest postignemo na svakom treningu i utakmici uspjećemo izvući pobjedu i od kvalitetnijih od nas. Očekujem da na sljedećoj utakmici protiv Cedevite dobijemo na rotaciji” , rekao je Nazor.

Bonus video: