Mijović: Mega je zasluženo slavila, fali nam svježine i koncentracije

Budućnost Voli izgubila je od Mege 78:72, nakon serije od sedam pobjeda

10721 pregleda 26 reakcija 13 komentar(a)
Dragan Apić na meču sa Megom, Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov
Dragan Apić na meču sa Megom, Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović naglasio je da je njegov tim zasluženo doživio prvi poraz u ABA ligi ove sezone.

Budućnost Voli izgubila je od Mege 78:72, nakon serije od sedam pobjeda, u meču u kome je domaćin imao veliku prednost u prvom poluvremenu, a u nastavku uspio da je sačuva.

"Mislim da je u ranoj fazi meča bilo jasno u kom pravcu ide ovaj meč. Treći meč zaredom otvorili smo odbranu na loš način, primili smo skoro 30 poena u prvoj četvrtini, što je mladoj, rastrčanoj i dobro utreniranoj ekipi Mege dalo na samopouzdanju. Oni su iskoristili naš loš defanzivni momenat da stvore veliku razliku. Utrošili smo dosta energije u drugom poluvremenu, izgledali dosta bolje u odbrani, ali bilo je dovoljno samo da se ublaži poraz. Čestitke Megi, čestitke Vladu Jovanoviću, vidi se da rade odlično, njihovi talenti - Petrušev i Simonović - se razvijaju, osjetno su bolji nego na početku sezone", kazao je Mijović.

Budućnost je od početka decembra u napornom ritmu, vidi se na terenu da igrači nemaju svježinu...

"Ovo je bio naš šesti meč u 13 dana, to ostavlja trag na fizički status i koncentraciju. Dešava se da propuštamo dosta osnovnih stvari u odbrani, gubimo osnovni dogovor iu fazi napada. Jako je bitno da se do petka i pripremimo i osvježimo, kako bismo se protiv Krke vratili na vrh lige", kazao je Mijović.

Trener Mege Vlada Jovanović bio je veoma zadovoljan i igrom i rezultatom.

"Odigrali smo jako dobru utakmicu od početka do kraja. Imali smo praznih hodova, ali smo vodili cijeli meč. U prvom dijelu smo dobro rasporedili pozicione i tranzicione napade, imali smo visoke procente šuta. Upozorio sam igrače da će Budućnost da reaguje u trećoj četvrtini, odbranom i ofanzivnim skokovima. To se i dogodilo, imali su nekoliko drugih ili trećih napada, kažnjavali nas. Ipak, odbranom na njihovim igračima koji donose veliki broj poena sačuvali smo prednost. Čestitke Budućnosti, mom kolegi Mijoviću, na uspješnoj sezoni do sada, želim im sve najbolje. Čestitke naravno i mojim igračima, krenuli smo kao mlad tim, još smo i mlad tim, a svaka ovakva utakmica donijeće dosta benefita mojim mladim momcima", rekao je Jovanović.

Povezani članci

20. Decembar 2020.

Prvi poraz Budućnosti, "plavi" bez ritma protiv Mege

Bonus video: