Milvoki ostao bez pika zbog nelegalnog kontakta sa Bogdanovićem

Baksi su pokušali da nagovore Bogdanovića da sa Sakramentom potpiše ugovor i odmah bude trejdovan, ali su poranili, zbog čega su ostali bez pika druge runde drafta 2022. godine

7319 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Atlanta Hawks
Foto: Atlanta Hawks

Milvoki je ovog ljeta toliko želio Bogdana Bogdanovića da je prekršio pravila i time uništio šansu da dovede srpskog šutera.

NBA je danas i zvanično kaznila klub iz Viskonsina, jer je kontaktirala tadašnjeg igrača Sakramento Kingsa prije nego što je počeo period za pregovore sa slobodnim agentima.

Baksi su pokušali da nagovore Bogdanovića da sa Sakramentom potpiše ugovor i odmah bude trejdovan, ali su poranili, zbog čega su ostali bez pika druge runde drafta 2022. godine.

„Istragom je utvrđeno da su se preuranjeni pregovori dogodili, što je štetno za NBA. U određivanju kazne je u obzir uzeta i saradnja Baksa tokom istrage, nepostojanje dokaza o bilo kojem nedopuštenom ranom dogovoru o uslovima ugovora između Baksa i Bogdanovića, te činjenicu da tim na kraju nije ni potpisao Bogdanovića”, piše u saopštenju NBA.

Pregovori su počeli 16. novembra, četiri dana prije dozvoljenog roka, a Milvoki je bio spreman da za Bogdanovića ponudi Dontea Divićenca, Ersana Iljasovu i Di Džeja Vilsona.

Ispostavilo se da srpski reprezentativac nije ni bio zainteresovan za odlazak među „jelene”, pa je sedmicu kasnije dogovorio saradnju sa Atlantom.

Bonus video: