Mornar protiv Borca, Pavićević: Čačak je grad košarke

Nemanja Vranješ zna recept za pobjedu. A to je igra kao u nedjelju protiv Cedevita Olimpije

7421 pregleda 30 reakcija 1 komentar(a)
Pavićević, Foto: KK Mornar/Media Pro
Pavićević, Foto: KK Mornar/Media Pro

Košarkaši Mornara takmičarsku 2020. godinu završavaju sjutra (17:00h) utakmicom protiv Borca u Čačku.

U pitanju je odloženi meč četvrtog kola ABA lige, u koji Barani ulaze sa trećeg mjesta na tabeli i učinkom od devet pobjeda i dva poraza. Posljednji trijumf Mornar je upisao u nedjelju na gostovanju Cedevita Olimpiji. Sa druge strane, Borac ima tri pobjede i sedam izgubljenih mečeva.

Uoči meča u Čačku, trener Mornara, Mihailo Pavićević poručio je da je njegovom timu pobjeda neophodna ka zacrtanom cilju.

"Zna se da je Čačak grad košarke. Nažalost, neće se igrati pred publikom, a sigurno bi bila puna dvorana. To je ekipa koja zaslužuje svaki respekt, pogotovo ako se ima u vidu da minimum dvije godine igra u istom sastavu. Prije početka prvenstva njih sam vidio kao jedno od potencijalnih prijatnih iznenađenja. Upravo zbog te uigranosti. Čeka nas izuzetno teška utakmica, rekao bih i teža od one u Ljubljani. Oni igraju sa mnogo šuteva za tri poena. I spoljni i unutrašnji igrači dosta šutiraju. Moraćemo da branimo to njihovo najjače oružje ako mislimo da ostvarimo trijumf. Nama je pobjeda neophodna na putu ka zacrtanom cilju. Jednostavno, učinićemo sve da dobijemo utakmicu. Ali, ponavljam neće to biti nimalo lako, jer Borac je pokazao da pozicija na tabeli ne pokazuje realnu sliku. Osim pobjede protiv Partizana u Beogradu, na loptu su bili protiv Budućnosti u Podgorici, sa Cedevitom su se nosili do posljednja dva minuta, a sa Igokeom u Laktašima imali su šut za pobjedu. Znači, radi se o kvalitetnoj ekipi i moramo biti maksimalno koncentrisani u tom meču", hvali rivala Pavićević.

Nemanja Vranješ zna recept za pobjedu. A to je igra kao u nedjelju protiv Cedevita Olimpije.

„Dobra igra u Ljubljani daje nam dodatno samopouzdanje pred duel u Čačku. Ukoliko ponovimo igru iz većeg dijela tog susreta, posebno iz prvog poluvremena, osvojićemo bodove, iako će biti to težak duel sa motivisanim i veoma dobrim protivnikom, koji je dokazao svoju snagu i u nedjeljnom meču sa Splitom", kazao je Vranješ.

Bonus video: