Mijović se izvinio klupi Partizana, nakon pobjede naglasio: Pokazali smo da smo tim

Budućnost je pobijedila “crno-bijele” 80:72 i ostvarila 10. trijumf na 12 mečeva u ABA ligi

36846 pregleda 126 reakcija 28 komentar(a)
Mijović na meču sa Partizanom, Foto: Savo Prelević
Mijović na meču sa Partizanom, Foto: Savo Prelević

Petar Mijović, trener Budućnost Volija, naglasio je da je njegov tim ostvario važnu pobjedu protiv Partizana i da je na dobrom putu, ali da ne razmišlja samo o narednoj utakmici.

Budućnost je pobijedila “crno-bijele” 80:72 i ostvarila 10. trijumf na 12 mečeva u ABA ligi.

“Kao što smo i pretpostavili, Partizan je dobio kreativnost sa Perkinsom, mislim da su imali najbolje šutersko veče ove sezone. Znali smo da ćemo imati zahtjevan fizički meč, a mi smo uglavnom kontrolisali te situacije. Njihova ideja je bila da nad napadnu sa Tomasom i Veličkovićem, a kada se sve sabere mislim da smo odgovorili dobro. U napadu smo imali neke situacije koje smo kreirali, a nismo završili, a neke statične napade smo rješavali. Imali smo izuzetnu želju da dobijemo, veliku energiju i dobru koncentraciju. Važna pobjeda, imamo 10-2, ali je rano za projekcije. U dobroj smo situaciji, ali okrećemo se narednom rivalu, Cedeviti Olimpiji za tri dana”, kazao je Mijović.

Nikola Ivanović je bio čovjek odluke, ali je trener potencirao značaj tima...

“Mitrović je pokazao zašto je tu, Dela Vale je u kriznim momentima pogađao... Mi smo tim, pokazali smo da smo tim, ponašamo se kao tim”, kazao je Mijović.

“Možemo da se oslonimo na mnogo igrača, ali smo kroz defanzivu tražili put do pobjede u posljednjih 5-6 minuta. Da nije bilo dva propusta u finišu vjerovatno bismo i ranije završili meč. Tih pet momaka u završnoj petorci su odradili posao, ali cijela ekipa zaslužuje čestitke, svi su donijeli nešto važno”, rekao je Mijović.

Nakon meča Mijović je slavio emotivno, ili - previše emotivno. Zbog toga je posebno istakao:

“Želim da uputim izvinjenje klupi Partizana, imao sam emotivniji momenat kada se utakmica završila. Moja reakcija nipošto nije bila upućeno treneru Filipovskom i klupi rivala. Nadam se da to znaju”.

Bonus video: