Pavićević: Pomislili smo da smo Golden Stejt

Mornar večeras u drugom kolu Top16 faze Evrokupa poražen od Andore 74:71

10794 pregleda 9 komentar(a)
Pavićević (arhiva), Foto: Savo Prelević
Pavićević (arhiva), Foto: Savo Prelević

Trener Mornara, Mihailo Pavićević kazao je da je njegova ekipa večeras doživjela naivan poraz od Andore.

Mornar je u drugom kolu Top 16 faze izgubio u "Topolici" 74:71 i prekinuo niz od sedam pobjeda u svim takmičenjima.

"Doživjeli smo dosta naivan poraz. Andora je kvalitetna ekipa, oni su od prvog do zadnjeg minuta igrali u istom ritmu. Uzroci poraza leže u našoj igri u prvom poluvremenu. Mislim da je prelomni trenutak bio u prvom poluvremenu kada smo stekli prednost od devet razlike. Tada smo trebali da igamo pametno, da ne žurimo sa napadom, ali smo počeli da igramo uličnu košarku, da probamo da podignemo ličnu statistiku. Pomislili smo da smo Golden Stejt, da možemo svakog da pobijedimo, što je bilo pogrešno. To je protivnik iskoristio, priključio se do kraja prvog poluvremena", kazao je poslije meča Pavićević.

U drugom poluvremenu bilo je neizvjesno. Mornar je imao otvorene šuteve za pobjedu, ali ih nije iskoristio.

"Znao sam da će u drugom poluvremenu utakmica biti ovakva kakva je bila. Imali smo jedan ili dva otvorena šuta da riješimo utakmicu, ali to je sport. Na taj njihov zadnji aut bili smo potpuno dekoncentrisani - rekli smo koja dva igrača će da rešavaju, da njima ne damo da šutnu i odjednom je Hana ostao sam. Jednostavno zakašnjela odbrana", kazao je Pavićević, koji je potencirao loš skok njegove ekipe.

Mornar u drugoj fazi Evrokupa ima po pobjedu i poraz.

"Da nam je neko ponudio prije početka druge faze skor 1-1 ne bi bili nezadovoljni. Ostaje žal što nijesmo ostvarili pobjedu. Svaka utakmica je teška u Evrokupu."

Slijedi težak raspored - protiv Crvene zvezde u nedjelju u ABA ligi, zatim naredne srijede sa UNIKS-om. Oba meča u Baru...

"U lošem trenutku je došao poraz, jer nas očekuje teška serija - već u nedjelju dolazi Crvena zvezda, a onda sljedeće srijede UNIKS, najjača ekipa u našoj grupi. Nema se mnogo vremena ni za odmor, ni za pripremu. Ali šta je - tu je", iskren je Pavićević.

U četvrtoj četvrtini dobru rolu imao je Nemanja Gordić, koji je u tom periodu postigao svih svojih devet poena. On je nedavno došao iz Partizana...

"Gordić je iskusan i pametan igrač. Brzo je pohvatao naš sistem i odigrao dobru utakmicu. Međutim večeras je bilo mnogo igrača koji su zakazali, koji su bili dekoncentrisani. Vajtehd je za 11 minuta napravio četiri lične greške, Jeremić nije mogao da pogodi ništa... Ali poraz ide na konto trenera i tu nema govora...", kazao je Pavićević.

Na klupi je poslije više mjeseci bio predsjednik kluba Đorđije Pavićević.

"To je najljepše sa ove utakmice što se može zabilježiti. Njegov povratak za sve nas mnogo znači. Žao mi je što nijesmo ostvarili pobjedu da mu ljepše padne taj povratak", rekao je Pavićević.

Bonus video: