Ljutnja Mornara: Kao da je bio rukomet, prednjačili su igrač sa brojem 10 i Dobrić

Zoran Peruničić, trener Mornara, imao je mnogo primjedbi na račun suđenja u porazu od Crvene zvezde 86:78

16786 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Ajzea Vajthed na meču sa Zvezdom, Foto: Mornar/Media Pro
Ajzea Vajthed na meču sa Zvezdom, Foto: Mornar/Media Pro

Neobična pres konferencija nakon derbija ABA lige - zbog isključenja oba šefa stručnih štabova, Mihaila Pavićevića i Dejana Radonjića, medijima su se obratili njihovi pomoćnici.

Zoran Peruničić, trener Mornara, imao je mnogo primjedbi na račun suđenja (Saša Pukl, Sašo Petek i Josip Radojković) u porazu od Crvene zvezde 86:78.

"Moramo da čestitamo Zvezdi, ali ne možemo da se otmemo utisku da je u pitanju bila rukometna utakmica. Nismo se adaptirali, ali nemoguće je i adaptirati se na tako nešto. Posebno se to odnosi na igrača broj 10 (Lazića) i Dobrića, koji su bili previše agresivni, pa i pregrubi. To se tolerisalo. Njihov svaki ofanzivni skok bio je upitan, nije im se svirao nijedan faul. Mi jesmo pravili greške, dali smo im dosta otvorenih šuteva, posebno Lojdu...", kazao je Peruničić.

Veliki problem Barana bile su i povrede Pulena i Jeremića, naglasio je Peruničić.

"Ostali smo bez Pulena, prilično rano, kasnije se povrijedio i Jeremić, a u ovakvoj agresivnoj igri skraćena rotacija je veliki problem", kazao je on.

Saša Kosović, asistent Dejana Radonjića, kazao je da je u Baru ostvarena velika pobjeda.

"Svaka čast momcima, odigrali su timski. Kada igramo tako možemo da pobijedimo svaku ekipu u gostima u ABA ligi. Čestitam i igračima Mornara, imaju odličnu sezonu, predstavljaju ABA ligu sjajno na evropskoj sceni", kazao je Kosović.

Bonus video: