Lebron ljut na NBA: Ol-star vikend? Kao da su nas ošamarili

"Nisam baš srećan zbog toga, ali to je van moje moći. Biću tamo ako me odaberu. Ali biću tamo fizički, ali ne i mentalno."

4334 pregleda 2 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Zvijezda Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms nije skrivao nezadovoljstvo osvrćući se na planove NBA da u martu održi ol-star u Atlanti.

"Ove godine imam nula energije i nula uzbuđenja zbog utakmice", rekao je Džejms nakon pobjede Lejkersa nad Denverom u četvrtak 114:93.

"Ne razumijem zašto imamo ol-star utakmicu."

"Za mene i moje saigrače bila je kratka međusezona sa samo 71 danom odmora, a onda smo ušli u ovu sezonu, rečeno nam je da nemamo ol-star utakmicu i trebalo je da imamo lijepu malu pauzu. Pet dana od 5. do 10. marta, prilika za mene da se nekako namjestim za drugu polovinu sezone, kao i moji saigrači. Onda nam ovako ubace ol-star utakmicu i to kao da su nas ošamarili", rekao je 36-godišnji Džejms.

"Takođe se još borimo s pandemijom", dodao je. "Još imamo posla sa svime što se događalo i odvešćemo cijelu ligu u jedan otvoren grad? Očito, pandemija u ovom trenutku nema apsolutno nikakve veze s tim vikendom."

"Nisam baš srećan zbog toga, ali to je van moje moći. Biću tamo ako me odaberu. Ali biću tamo fizički, ali ne i mentalno."

Džejms nije jedini koji se ne slaže s ol-star vikendom. Njegovo mišljenje dijeli igrač Sakramento Kingsa Diaron Foks.

"Ako ću biti brutalno iskren, mislim da je to glupo", rekao je Foks.

"Ako moramo nositi maske i sve ovo raditi za redovnu utakmicu, koja je onda svrha vraćanja ol-starigre? Ali očito, novac je taj koji pokreće svijet. Nisam stvarno zabrinut zbog toga. Ako me budu izabrali, neka tako bude. "

Ol-star utakmica, prvobitno zakazana za ovaj mjesec u Indijanapolisu, otkazana je u decembru zbog pandemije koronavirusa. No, prema napisima nekih medija, ipak će se igrati i to 7. marta nakon što su liga i sindikat igrača u četvrtak postigli okvirni dogovor.

U prvom krugu glasanja koje je objavljeno u četvrtak, zvijezda Bruklina Kevin Durent predvodi sve igrače s 2.302.705 glasova, a Džejms slijedi na 2.288.676.

Bonus video: