Preminuo legendarni kapiten Partizana Milenko Savović

U dresu Partizana, Savović je osvojio tri evropska Kupa „Radivoj Korać”, tri titule prvaka Jugoslavije i dva Kupa SFRJ. Na funkciji sportskog direktora bio je tokom čuvene sezone 1991/92, kada su Beograđani postali šampioni Evrope

9362 pregleda 21 reakcija 13 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Legendarni kapiten i sportski direktor KK Partizan, Milenko Savović, preminuo je danas od posljedica virusa kovid-19 u 61. godini.

Nekada fenomenalni centar, lider koji je među navijačima „crno-bijelih” bio poznat i pod nadimkom Sveti Sava, igrao je za prvi tim Partizana 12 godina.

Prije završetka karijere igrao je za Granadu i Vojvodinu, a nastupao je i za A reprezentaciju Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1983.

Milenko Savović
foto: KK Partizan

U dresu Partizana, Savović je osvojio tri evropska Kupa „Radivoj Korać”, tri titule prvaka Jugoslavije i dva Kupa SFRJ.

Na funkciji sportskog direktora bio je tokom čuvene sezone 1991/92, kada su Beograđani postali šampioni Evrope. Savović je dugo godina radio u Telekomu Srbije.

„Odlaskom Milenka Savovića, ostaje velika praznina u srcima svih ljubitelja košarke i posebno navijača Partizana. Savović je bio simbol jedne čitave epohe koje se svi navijači ‘crno-bijelih’ sjećaju sa osmjehom na licu”, objavio je Partizan.

Savović je rođen u Trebinju 19. jula 1960. godine. Vrijeme i mjesto njegove sahrane biće objavljeni naknadno.

Bonus video: