CG derbi u Sarajevu, Lovćen protiv Zlatibora

„Studenti” su lideri sa skorom 7:0, dok Nikšićani jure pobjedu da bi ostali u igri za plej-of

2136 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Musić sa sinoćnjoj utakmici, Foto: ABA liga
Nikola Musić sa sinoćnjoj utakmici, Foto: ABA liga

U duelu sa direktnim konkurentom za fajnl-ejt ABA 2 lige, košarkaši Podgorice su poraženi od domaćina trećeg „balona”, sarajevskog Sparsa (80:75).

Tim Miodraga Kadije je u finišu 2. četvrtine stekao dvocifrenu razliku i nijednom nije dozvolio izabranicima Zorana Kašćelana da izjednače, iako su nekoliko puta bili veoma blizu. U poraženoj ekipi najbolji je bio Miloš Koprivica sa 18 poena, Mikaile Tmušić je dao 13, Novak Musić 12, Ognjen Čarapić 11...

Drugi dan u „Hills areni” obilježiće obračun crnogorskih rivala, Sutjeske i Studentskog centra, zakazan za 16 časova. „Studenti” su lideri sa skorom 7:0, dok Nikšićani jure pobjedu da bi ostali u igri za plej-of.

- Sutjeska će ući u utakmicu sa željom da nam se revanšira za poraz u Prvoj ligi. Glavni zadatak u odbrani biće nam da zadržimo Spasojevića, njihovog najvažnijeg igrača, kao Miloševića i Sejfića - istakao je trener Studentskog centra, Nenad Trajković.

Njegov kolega na klupi Sutjeske Velimir Gašić se nada trijumfu.

- Studentski centar je iskazao aspiracije za ulazak u ABA ligu. Nemam dilemu da ćemo se boriti do posljednjeg atoma snage - poručio je Gašić.

I Lovćen, koji ima skor 2:5 kao Nikšićani, hvata posljednji voz za doigravanje protiv Zlatibora (20 časova).

Bonus video: