Novi tripl-dabl Džejmsa, Niksima pripao gradski derbi

Njujork Niksi kao gosti savladali Bruklin Netse u meču sa nekoliko preokreta u kome je viđena prava borba pod obručima
0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2017. 07:49h

U večeri između četvrtka i petka, Klivlend Kavalirsi su u zanimljivom meču na svom parketu bili bolji od Los Anđeles Lejkersa 121:112.

Lebron Džejms je zabilježio novi tripl - dabl sa 25 poena i po 12 skokova i asistencija, Kevin Lav je meč završio uz dabl - dabl sa 28 poena i 11 skokova. Lebronu je ovo četvrti tripl - dabl sezone, a 59. u karijeri, piše Sport klub.

U ekipi Lejkersa najbolji je bio Brendon Ingram sa 26 poena, dok je Kajl Kuzma postigao 20. Lonzo Bol je zabilježio dabl - dabl sa 13 poena i 11 asistencija, a uz to je dodao i osam skokova.

Minesota je pred svojim navijačima bila bolja od Sakramenta i slavila 119:96.

Karl - Entoni Tauns je bio veoma inspirisan pa je duel završio sa 30 pena i 14 skokova za dabl - dabl. Endrju Vigins je dodao 22 poena.

Sa druge strane, među Kingsima je najefikasniji bio Džordž Haris sa 16 poena, a jedan manje je dodao Zak Rendolf. Bogdan Bogdanović je na parketu proveo 32 minuta i postigao devet poena, šest skokova i tri asistencije.

Detroit Pistonsi su bili sigurni na gostovanju Atlanti i slavili 105:91.

Tobajas Haris je postigao 19 poena kao najefikasniji u Detroitu, Andre Dramond je meč završio sa 12 poena, 19 skokova i devet asistencija, dok je Ejveri Bredli postigao 18 poena.

Ersan Iljasova je predvodio Atlantu sa 23 poena.

Njujork Niksi su, takođe kao gosti, savladali Bruklin Netse sa 111:104 u meču sa nekoliko preokreta u kome je viđena prava borba pod obručima.

Kortni Li je bio najefikasniji u pobjedničkoj ekipi sa 27 poena. Enes Kanter je dodao 13 i uz devet skokova bio blizu dabl - dabl učinka.

Spenser Dinvidi je bio najbolji u Bruklinu sa 26 poena, a jedan manje postigao je Rondi Holis - Džeferson.

U posljednjem duelu, Golden Stejt je slavio protiv Dalas Maveriksa i pred svojim navijačima slavio sa 112:97.

Kevin Durent je briljirao sa 36 poena i 11 skokova, a imao je i sedam asistencija i dvije blokade. Klej Tomson je meč završio sa 25 poena, a u četvrtoj četvrtini je postigao 14, uz četiri vezane trojke. Omri Kaspi je zabiljžio dabl - dabl sa 17 poena i 11 skokova. Njih trojica su bili jedini igrači Voriorsa sa dvocifrenim učinkom.

U Dalasu je najbolji bio Dirk Novicki sa 18 poena, devet skokova i dvije asistencije. Sa 16 poena ga je pratio Harison Barns.

Bonus video: