Evropa je budućnost, Cibona sadašnjost, Žugić: Maksimalno ozbiljan pristup

Cibona - Budućnost Voli, subota 17 sati

2683 pregleda 0 komentar(a)
Žugić na meču sa Cibonom, Foto: Savo Prelević
Žugić na meču sa Cibonom, Foto: Savo Prelević

Četvrtfinale Evrokupa i šansa da se bore za finale tog takmičenja, koje donosi Evroligu, moraju da budu zaboravljeni - prioritet košarkaša Budućnost Volija je ABA liga.

Borba za plasman u plej-of traje, neizvjesna je, pet ekipa se bore za četiri mjesta, čekaju se greške...

U duelima sa autsajderima ne smije da ih bude, tako da podgorički "plavi" u Zagreb na duel sa Cibonom (subota, 17 sati) idu pod imperativom pobjede, uoči raspleta sezone, derbija sa Crvenom zvezdom i Mornarom, mečeva sa Monakom...

"Cibona ima i mladost i iskustvo, digla je formu, pobijedila je Partizan. Međutim, mi smo u usponu, ali moramo da imamo maksimalno angažovan pristup da bi naš kvalitet došao do izražaja i da bismo pobijedili", kazao je trener Dejan Milojević.

U rasporedu takmičenja, koji je poremetio koronavirus, pobjede trenutno ne kroje tabelu, već se u analizi borbe za plej-of broje porazi.

Budućnost ih ima tri (17 utakmica), koliko Cedevita Olimpija (18), Crvena zvezda dva (16), a Mornar (19) i Igokea (19) po četiri.

"Ovu utakmicu moramo da shvatimo maksimalno ozbiljno. Cibona je neugodan rival, imaju veoma dobru lou-post igru, to moramo da spriječimo... Oni su nezgodni na svom terenu, a u dobrom su momentu nakon pobjede nad Partizanom", upozorava Fedor Žugić.

Najmlađi prvotimac Budućnosti protiv Cibone u prvom dijelu sezone odigrao je najbolji meč u ABA ligi - u pobjedni 87:68 upisao je 20 poena, pogodivši šest trojki iz sedam pokušaja.

"Jako sam ponosan na tu utakmicu, ali to je prošlost. Ovo su druge okolnosti, čeka nas teži meč. Meni je najbitnije da mi trener i saigrači vjeruju, to mi daje vjetar u leđa", rekao je Žugić.

Bonus video: