Pavićević: Ne možemo dovijeka kukati što nema Pulena i Vajtheda

Neki igrači nemaju isti odnos prema odbrani. To apsolutno neću dozvoliti, ne znam kakvo da je ime. Skrenuli smo im pažnju, nadam se da će ovo shvatiti kao dobronamjernu kritiku - rekao je Mihailo Pavićević

13845 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Media Pro
Foto: KK Mornar/Media Pro

Mornar je preskočio još jednu stepenicu ka plej-ofu, možda i najlakšu od šest posljednjih, jer je u „Topolici” savladao Split 81:71.

Barani do kraja regularnog toka gostuju Partizanu, FMP-u i Igokei, koja je tik iza njih, a dočekuju direktne konkurente Budućnost Voli i Cedevita Olimpiju.

- Više nema lakih utakmica, znali smo da će meč protiv Splita biti ovakav. Ovo je kvalitetna ekipa, koja je sticajem okolnosti promijenila trenera, a to uvijek nosi veliku energiju i pristup igrača. Mučili smo se, pogotovo kada su oni igrali sa maltene pet spoljnjih igrača i napravili puno problema našim visokim košarkašima. Morali smo da se prilagođavamo, a u važnim trenucima smo odigrali dobru odbranu i imali sreće da protivnik promaši otvorene šuteve kada se utakmica lomila - rekao je Mihailo Pavićević.

Iskusni stručnjak je poručio da njegov tim ne može da igra kao ranije, već da mora da bude izuzetno čvrst. Imao je zamjerki na pristup pojedinih igrača, ali ih nije imenovao.

- Popričali smo u svlačionici na poluvremenu, neki igrači nemaju isti odnos prema odbrani. To apsolutno neću dozvoliti, ne znam kakvo da je ime. Skrenuli smo im pažnju, nadam se da će ovo shvatiti kao dobronamjernu kritiku. I prije utakmice sam rekao da sad više nema priče i taktike, da je sada voljni momenat najvažniji, da izađu na teren i daju sve od sebe. Igrao jedan ili 30 minuta, moraš da imaš isti pristup. Nažalost, nisu ga svi imali.

Mornar je i ovaj meč igrao bez Džejkoba Pulena i Ajzee Vajtheda, pitanje je kada će se i da li će se vratiti do kraja ABA lige.

- Vrijeme prolazi, njih nema. Pulen je počeo sa laganim vježbama, ne može niko iz našeg medicinskog tima da izađe sa prognozom kada bi mogao da se vrati. Pokušavam da se fokusiram na ekipu koju sada imam, ne može se dovijeka kukati da nema Pulena i Vajtheda. Od kukanja se ništa ne dobija - zaključio je Pavićević.

Bonus video: