Milojević: Dva različita poluvremena i fantastična energija i odbrana u nastavku

"Mi se pitamo u finišu, ali pratimo i ostale rezultate. Zavisimo samo od sebe, ako pobijedimo sve - biće prvi, jer ne vjerujem da će Crvena zvezda imati neki kiks", rekao je trener Budućnosti

12723 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost Voli je savladala Cedevita Olimpiju (89:75) i sve je bliža prvom mjestu u regularnom dijelu ABA lige.

Ipak, trener Dejan Milojević zna da je pred njegovom ekipom dosta posla u nastavku regionalnog takmičenja:

"Idemo utakmicu po utakmicu, raspored je paklen. Nema razmišljanja unaprijed, znaju to i momci. Znaju i da je najbitnije da uvijek daju sve od sebe. Mi se pitamo u finišu, ali pratimo i ostale rezultate. Zavisimo samo od sebe, ako pobijedimo sve - bićemo prvi, jer ne vjerujem da će Crvena zvezda imati neki kiks", rekao je Milojević.

Pobjeda "plavih" je zaslužena.

"Jako sam zadovoljan pobjedom protiv ekipe koju jako cijenim. Bio je ovo meč sa dva različita poluvremena što se tiče igre u odbrani. U prvom smo bili mekani, dozvolili smo Jaki Blažiču da se razigra, lako uđe u pravi ritam. A u drugom - odradili smo fantastičan posao upravo na njemu, potom i protiv svih ostalih. Timski smo kontrolisali skok, pogodili smo i neke šuteve kada je trebalo i zaslužili trijumf", dodao je Milojević.

Osvrnuo se i na bolnu eliminaciju iz Evrokupa od Monaka.

"Svima je i dalje u glavi Monako, nije lako spremiti meč poslije toga. Kada ste blizu, kao što smo mi bili, onda nije jednostavno zaboraviti tu majstoricu. Ali, mora da se ide dalje, ponosan sam na tim i u pobjedi i u porazu".

Trener Budućnosti se onda i našalio na račun Suada Šehovića:

"Dao je polaganje, pogodio je za dva poena, to mu se rijetko događa. Iznenadio je Cedevitu", kroz osmijeh je istakao Milojević.

Jurica Golemac, trener Cedevita Olimpije, čestitao je rivalu.

"Bili su bolji, pogodili u važnim momentima neke šuteve, mi na drugoj strani nismo. Parirali smo u skoku do jednog trenutka, kasnije je sve bilo u znaku protivnika. Nema vremena za velike analize, okrećemo se narednim mečevima", rekao je Golemac.

Bonus video: