Pavićević: Igrali smo kao da je prijateljska, a ne odlučujuća utakmica

Od čovjeka koji je uz širok osmjeh prije tri mjeseca najavljivao bitku za titulu u ABA ligi, kada je njegov tim bio veoma „živ” i u Evrokupu, iskusni trener je „pao”, baš kao i njegov tim, koji ne može da dobije nijednu tešku utakmicu i praktično je ispao iz igre za plej-of

10771 pregleda 6 komentar(a)
Ajzea Vajthed, Džejkob Pulen i Mihailo Pavićević na utakmici sa Cedevita Olimpijom, Foto: KK Mornar/Media Pro
Ajzea Vajthed, Džejkob Pulen i Mihailo Pavićević na utakmici sa Cedevita Olimpijom, Foto: KK Mornar/Media Pro

Nakon poraza od Cedevita Olimpije (81:71), Mihailo Pavićević je djelovao kao da su mu sve lađe potonule.

Od čovjeka koji je uz širok osmjeh prije tri mjeseca najavljivao bitku za titulu u ABA ligi, kada je njegov tim bio veoma „živ” i u Evrokupu, iskusni trener je „pao”, baš kao i njegov tim, koji ne može da dobije nijednu tešku utakmicu i praktično je ispao iz igre za plej-of.

- Apsolutno zaslužena pobjeda Cedevite. Moram da čestitam rivalu, gledajući utakmicu ispada da je mnogo više želio pobjedu. To je najgore. Imamo taj problem već duži period, ušli smo u gubitničku seriju i sad nema ni igrača ni bilo koga da to preokrene. Iskren da budem, ni zalaganje i odnos prema igri više nisu na nivou na kojem smo nekada bili. O tom nivou možemo samo da pričamo u prošlom vremenu - rekao je Pavićević.

Mornar za sedam dana dočekuje Budućnost Voli, a u posljednjem kolu gostuje Igokei. Pobjede na ta dva meča bi vjerovatno donijele plej-of, ali se čini da Barani nemaju igru da bi se nosili sa najboljim timovima lige.

- Tu smo gdje smo, imamo još dvije utakmice da odigramo. Nismo bili kadri da dobijemo dva meča zaredom koji su nam bili biti ili ne biti, to dovoljno govori u kakvom smo stanju. Probaćemo da se konsolidujemo, da odigramo posljednja dva duela pošteno, pa šta bude - istakao je 63-godišnji stručnjak.

U timu se pojavio Džejkob Pulen i dao 11 poena.

- Za pohvalu je što je izrazio želju da igra. Ta povreda se odužila iz meni nepoznatih razloga, jer je rečeno da će pauzirati između tri i pet sedmica, a počeo je da trenira tek poslije 10. Neko je napravio grešku, ne možemo sada da kukamo.

Na kraju monologa, Pavićević je i prokomentarisao utakmicu.

- Razigrali smo u 1. poluvremenu neke igrače koje nismo smjeli, nismo se držali dogovora, pogotovo u odbrani, bili smo isuviše mekani. U odbrani pik’en’rola od starta nismo poštovali principe, što su oni kažnjavali. Olakšali smo ih da dođu do pobjede. Imali su 13 ofanzivnih skokova, svaki naš brzopleti šut i izgubljenu loptu su kažnjavali lakim poenima. Dali su sve od sebe da dobiju utakmicu, za razliku od nas, koji smo ušli u meč kao da je prijateljska, a ne utakmica koja odlučuje - zaključio je Pavićević.

Trener Ljubljančana Jurica Golemac je, razumljivo, bio izuzetno srećan, ali i oprezan, jer još ništa nije završeno.

- Čestitke našim igračima, dali su srce na terenu. Odigrali su odličnu odbranu, zadržati Mornar kod kuće na 71 poen nije mala stvar. To je odlična napadačka ekipa, ali su momci bili izuzetno fokusirani i energetski prisutni. Imamo još četiri utakmice regularnog toka, ne smijemo ništa da prepustimo slučaju.

Bonus video: