Podgorica sve dalje od finala, Kadija i Spars na plus osam pred revanš

Sarajevski tim slavio 72:64

6376 pregleda 6 komentar(a)
Foto: ABA2 liga
Foto: ABA2 liga

Košarkaše Podgorice čeka težak posao na putu do finala ABA 2 lige.

Tim Zorana Kašćelana je u prvom meču polufinala izgubio od Sparsa iz Sarajeva rezultatom 72:64 nakon što je ekipa koju vodi crnogorski trener Miodrag Kadija od početka kontrolisala stvari u "Morači".

Na kraju prvog poluvremenu je imala i 14 poena prednosti - 46:32...

"Nismo dobro ušli u meč, neki igrači nisu bili na nivou. Falila je agresivnost u odbrani, to je naš zaštitni znak, ali danas to nismo pokazali. Na kraju je rezultat možda nerealan s obzirom na to kako smo djelovali. Vjerujem da ćemo u drugoj utakmici biti bolji i da ćemo je dočekati odmorni. Mlada smo ekipa, možda je to prednost, lakše ćemo pronaći snagu za nedjelju, ali moramo da budemo na mnogo većem nivou", rekao je Kašćelan.

Podgorica je, međutim, reagovala u nastavku, zonskom odbranom natjerala Sparsa na teža rješenja i prišla na pet poena minus.

Potom i propustila napad da se dodatno približi...

Tu šansu je prokockala, pa do kraja dileme nije bilo - Spars je riješio pitanje pobjednika, a Podgorica u posljednjim sekundama poenima Novaka Musića postavila konačan rezultat.

"Zadovoljan sam pobjedom, ali ne razlikom kojom smo je dobili. Trebalo je da bude ubjedljivije, na kraju smo dozvolili neke lake poene Podgorici. Kako god, sistem takmičenja je takav da nijedna prednost nije sigurna, a volio bih ako bismo u revanšu ponovili ovakvo izdanje", istakao je Kadija.

Ognjen Čarapić je sa 14 poena bio najefikasniji u Podgorici, Musić je imao 12 uz 14 asistencija, Mikaile Tmušić 11...

Amar Gegić je sa 20 koševa predvodio Spars, na 16 se zaustavio Almir Hasandić.

U drugom polufinalu se sastaju Studentski centar i Mladost iz Zemuna - prvi meč je sjutra od 19 sati.

Bonus video: