Kašćelan: Sve je bilo jasno poslije 1. četvrtine; Kadija: Čestitke momcima, bili su briljantni

Žao mi je što smo ovako odigrali drugu utakmicu, nismo imali slobodu u igri, što pokazuje veliki broj promašenih bacanja. Ali, moramo da budem srećan, jer je ova sezona bila fantastična, završiti među četiri u ABA 2 ligi je veliki uspjeh - rekao je Zoran Kašćelan

5430 pregleda 6 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Porazom od Sparsa u revanšu polufinala (74:59), Podgorica je završila prvo učešće u ABA 2 ligi.

Tim Zorana Kašćelana je prebacio očekivanja ulaskom u četiri najbolja, ali se čini da je mogao da pruži jači otpor Sarajlijama.

- Poslije 1. četvrtine je bilo jasno da je ovaj dvoboj praktično gotov i da nemamo puno šansi. Spars je potvrdio kvalitet, nije slučajno bio na 2. mjestu. Žao mi je što smo ovako odigrali drugu utakmicu, nismo imali slobodu u igri, što pokazuje veliki broj promašenih bacanja. Ali, moramo da budem srećan, jer je ova sezona bila fantastična, završiti među četiri u ABA 2 ligi je veliki uspjeh. Utakmice protiv kvalitetnijih rivala će nam dobro doći za nastavak ove sezone, ali i za sljedeću - rekao je 34-godišnji Cetinjanin.

Njegov 24 godine stariji sugrađanin Miodrag Kadija sjedi na klupi Sparsa, sa kojima je došao na korak od ABA lige. Ako ne uspije u finalu, protiv Studentskog centra ili Mladosti iz Zemuna, drugu šansu bi imao u baražu sa ekipom koja zauzme 13. mjesto u ABA ligi.

- Čestitam igračima na svemu što su pružili, ovo je izuzetno veliki napor, jer smo za 18 dana smo odigrali devet utakmica. Bilo je teško izdržati, ali su pružili briljantne partije na turniru u Podgorici. Čestitke i mom stručnom štabu, fizioterapeutu koji je 24 sata radio sa momcima da budu spremni, kao i upravi što nam je omogućila da napravimo ovakav rezultat - istakao je Kadija.

Bivši trener Lovćena, Budućnosti, Igokee..., čestitao je i rivalu u polufinalu.

- Želim da pohvalim i Podgoricu, koja je napravila sjajan rezultat pod vođstvom Zorana Kašćelana. On je mlad trener, moraju da shvate da ima 35 godina i siguran sam da će biti odličan. Projekat koji radi Podgorica je budućnost crnogorske košarke. Sada moramo da se spremimo za finale, ali biće teško, jer već 28. aprila počinje Superliga BiH - zaključio je Kadija.

Bonus video: