Milojević: Odbrana prava sem u 1. četvrtini, značilo bi nam da sve završimo u Baru

„Ovo je samo prvi korak, ne smijemo da se zadovoljimo što smo odigrali čvrstu, takmičarsku utakmicu. kao što sam rekao u najavi odbrana donosi pobjedu u duelu protiv kvalitetne ekipe kao što je Mornar. Sem u 1. četvrtini, igrali smo jako, jako kvalitetnu odbranu”, istakao je Dejan Milojević

8486 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost je u 1. četvrtini primila čak 31 poen od Mornara, mučila se, ali je u nastavku meča igrala bolje pod svojim košem i zasluženo slavila u prvom činu ABA polufinala (97:88).

„Odigrali smo pravu, čvrstu plej-of utakmicu, pobijedili, 1:0 je i idemo dalje. Ne bi trebalo previše pričati, ovo samo prvi korak, ne smijemo da se zadovoljimo što smo odigrali čvrstu, takmičarsku utakmicu. U ovako čvrstom meču karte su na našoj strani, a kao što sam rekao u najavi odbrana donosi pobjedu u duelu protiv kvalitetne ekipe kao što je Mornar. Sem u 1. četvrtini, igrali smo jako, jako kvalitetnu odbranu”, istakao je Dejan Milojević.

Podgoričani su nekoliko puta jurili minus, ali su se brzo vraćali.

„Mornar je jako dobra napadačka ekipa, pogađala je teške šuteve. Imala je periode dobre igre, ali smo tada odigrali pametno, nismo dozvolili da se odvoji na više od osam razlike. Brzo smo se vratili u igru i kada smo uspostavili agresivniju odbranu, okrenuli smo utakmicu i zasluženo slavili”.

Nikola Ivanović je ponovo bio najbolji kada je bilo najvažnije, a važne šuteve su pogodili i Amedeo dela Vale, Petar Popović i Danilo Nikolić, uz standardno dobrog Džastina Kobsa.

„Ne bih pričao o pojedinačnim učincima. Svaki igrač koji je bio na terenu je dao doprinos. U bitnim momentima je Nikola povukao, i Dela Vale je dao bitne koševe, a Danilo zaključao utakmicu trojkama. Ovo je tim, zato sam i rekao da vjerujemo u prolaz, jer svaki igrač ima ulogu”.

Luka Mitrović je počeo meč, odigrao dobro u odbrani, a u posljednjoj četvrtini imao i nekoliko važnih skokova.

„Gledam da iskoristim prednosti tima koji imam, mislim da to radim na pravi način. Na nekim utakmicama nam je potreban Luka, kao što bila ova, na nekim neki drugi igrač na toj poziciji. Svi su bitni, nije floskula, to se pokazuje”.

Budućnost ima šansu da izbori novo finale u petak u Baru i pobjedom izbjegne majstoricu u utorak.

„Značilo bi nam, naravno, da sve završimo u Baru. Vraćanje ovdje i ulazak u treću utakmicu bi nas sigurno dodatno optererio. Mornar je ekipa koja može svakog da pobijedi, već nas je savladala u Baru. Ako tamo ne budemo u sve četiri četvrtine kao što smo bili u ove tri, nećemo pobijediti. Moramo da budemo jako, jako čvrsti, da ih tjeramo na teške šuteve, jer je ovo napadački najbolja ekipa u ligi. Ako ih pustite, mogu da pobijede bilo koga”.

Bonus video: