nba

Vestbruk poslije rekorda: Mnogo sam se žrtvovao, o ovome sam sanjao

Vestbruk je u noći između ponedjeljka i utorka oborio rekord NBA lige po broju "tripl-dablova"

1878 pregleda 5 komentar(a)
Vestbruk, Foto: Reuters
Vestbruk, Foto: Reuters

Američki košarkaš Rasel Vestbruk rekao je da se mnogo žrtvovao tokom života i da je sanjao da bude igrač sa najvećim brojem "tripl-dablova" u istoriji NBA lige.

"Obično ne volim da se tapšem po leđima, ali sada ću to učiniti samo zato što sam toliko zahvalan i blagosloven sam čovjek. Ovaj posao shvatam veoma ozbiljno i zahvalan sam svim saigračima i trenerima koji su do sada bili sa mnom", rekao je Vestbruk.

Vestbruk je u noći između ponedjeljka i utorka oborio rekord NBA lige po broju "tripl-dablova".

Sada ih ima 182. što je za jedan više od Oskara Robertsona, koji je rekord držao još od 1974. godine.

Rekord je oboren u porazu Oklahome od Atlante, u utakmici u kojoj je Vestbruk zabilježio svoj 36. "tripl-dabl" ove sezone.

Vestbruk ima 32 godine, a igra 13. sezonu u NBA ligi. Bio je MVP 2017. i devet puta na "ol-staru".

Robertsonov rekord bio je nedostižan za mnoge, pa tako treće mjesto zauzima Medžik Džonson sa 138, četvrto Džejson Kid sa 107, a peto Lebron Džejms sa 99.

"Mnogo toga sam uložio u karijeru, mnogo vremena, žrtve... Toliko sam se žrtvovao da bi se moje ime pominjalo zajedno sa Kidom, Medžikom, Oskarom i ostalim momcima. To je nešto o čemu sam sanjao dok sam bio klinac. Zaista sam zahvalan za ovaj trenutak", kazao je Vestbruk.

Vestbruk je imao osam "tripl-dablova" tokom prvih šest sezona u Oklahomi, a u posljednjih sedam je zabilježio 174.

Ove je zabilježio 36, a najviše ih je imao 2016/17. kada ih je ostvario 42 i izjednačio se sa Robertsonom.

"Samo želim da mu zahvalim na stvarima koje je on (Robertson) radio za igru. Vjerovatno ne bih radio neke stvari koje sada mogu da radim da nije bilo njegove žrtve", istakao je Vestbruk.

Vestbruk je takođe i premašio 8.000 asistencija u karijeri, i tako se pridružio Robertosonu, Džejmsu i Geriju Pejtonu koji su to učinili sa više od 20.000 poena.

Preporučujemo za Vas