Mogu navijači, novinari ne

Košarkaši Budućnost Volija večeras (18.30) gostuju Crvenoj zvezdi u prvom meču finalne serije ABA lige. Ali, to niko od novinara neće moći da isprati

35785 pregleda 300 reakcija 60 komentar(a)
Sa jednog od prethodnih mečeva Crvene zvezde i Budućnost Volija, Foto: BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts
Sa jednog od prethodnih mečeva Crvene zvezde i Budućnost Volija, Foto: BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts

Prije pet dana, u dvorani „Aleksandar Nikolić” bilo je oko 1.000 „prošvercovanih” navijača Crvene zvezde na utakmici sa Igokeom. Trener gostiju Dragan Bajić je rekao da nikad nije doživio takve uvrede, a zbog rivaliteta Zvezde i Budućnosti večeras će atmosfera biti još užarenija.

Ali, to niko od novinara neće moći da isprati.

„KK Crvena zvezda tokom ove sezone nije ni na utakmicama Evrolige, ni ABA lige bio u situaciji (NIJEDNOM) da ugosti novinare. Ova odluka vezana je za zdravstvene protokole koje je donijelo nadležno Ministarstvo Republike Srbije, mi kao klub dužni smo da ga se pridržavamo”, piše u odgovoru PR menadžera Crvene zvezde Igora Vujičina na zahtjev „Vijesti” za akreditaciju.

Budućnost Voli, Mornar i Igokea su takođe zaobišli pravila kako bi u polufinalu doveli navijače na tribine, ali nikom nije palo na um da zabrani novinarima pristup. Kakva god da je bila epidemiološka situacija u zemlji, bez problema smo radili svoj posao u „Morači” i „Topolici”, naravno uz poštovanje svih mjera.

Zašto je to nemoguće u „Pioniru”?

Povezani članci

16. Maj 2021.

Za reprizu 2018.

Bonus video: