Košarkašice odradile prvi dio priprema za Eurobasket: Slijede provjere protiv Slovenije i Hrvatske

Evropsko prvenstvo na programu je od 17. do 27. juna, a Crna Gora je u grupi sa selekcijama Srbije, Grčke i Italije

6160 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore odradila je u Podgorici prvi dio priprema za Eurobasket.

Na početku je akcenat bio na kondicionim pripremama, da bi tokom prethodne sedmice ekipa Jelene Škerović počela da radi i na taktičkim detaljima.

"Počeli smo jako da treniramo, zadovoljna sam zato što smo mi mlađe igračice unijele neku novu energiju, pa su treninzi brži, jači... Takva energija dosad otkad sam ja u reprezentaciji nije bila, samim tim jako treniramo. Naravno nećemo tu stati, treba još jače da treniramo, kako bi spremne dočekale Eurobasket," ističe Dragana Živković.

Prvi dio priprema donio je puno rada, ali i dobru atmosferu.

"Sigurna sam da smo spremni, jer smo taj prvi dio priprema odradili dobro. Sada ulazimo u tehničke stvari, fokusiramo se na to kako ćemo igrati. Na sredini smo priprema i sve što ne bude dobro imamo vremena, da to popravimo. Mnogo mladih igračica je sa nama i atmosfera je sjajna i sigurna sam da će nas to pratiti," naglašava Kristina Raković.

Ekipa je praktično na okupu - nedostaje samo Markiša Getling koja će se priključiti 27. maja. Bez nje će Crna Gora odigrati prijateljske duele sa Slovenijom i Hrvatskom u gostima. Prvi duel sa Slovenijom je sjutra (18.00), dok je drugi meč protiv istog rivala dva dana kasnije (15.00).

"Zadovoljni smo sigurno urađenim, tu smo nekoliko nedjelja, treniramo naporno, pokušavamo da ispunimo sve što treneri traže od nas. Iz dana u dan pokušavamo da unesemo energiju i da napredujemo. Dokle smo stigli vidjećemo u ovim prijateljskim utakmicama, imaćemo četiri provjere protiv kvalitetnih protivnika i mislim da će nam to biti pokazatelj na čemu moramo da radimo do polaska na Evropsko prvenstvo," mišljenja je Sofija Živaljević.

Eurobasket je na programu od 17. do 27. juna u Španiji i Francuskoj. Crna Gora je smještena u grupu sa selekcijama Srbije, Grčke i Italije, a mečeve grupne faze odigraće u Valensiji.

"Daćemo sve od sebe da se spremimo najbolje. Imamo u grupi Srbiju kao izrazitog favorita, Italija je možda malko kvalitetnija, tu je i Grčka. Ipak te razlike se zaboravljaju kad počne meč i svi će dati maksimum da naprave dobar rezultat", smatra Živaljević.

Pripremni mečevi protiv Slovenije i Hrvatske biće pravi test pred Eurobasket.

"Iako par igračica nije bilo sa nama od početka, sada sve dolazi na svoje. Prvi dio je teži zbog tog rada na kondiciji. Slijede nam provjere protiv Slovenije i Hrvatske, biće to test da vidimo na čemu bi trebalo da radimo", poručuje Raković.

Bonus video: