Kulminacija sezone, Budućnost poručuje: Koncentracija i agresivnost recept za pobjedu

Peti, odlučujući meč finalne serije ABA lige igra se sjutra (20.30) u dvorani "Aleksandar Nikolić"

17146 pregleda 14 komentar(a)
Milojević, Foto: Savo Prelević
Milojević, Foto: Savo Prelević

Košarkaši Budućnost Volija sjutra (20.30) protiv Crvene zvezde u Beogradu igraju peti, odlučujući meč finalne serije ABA lige.

Nakon dva poraza u Beogradu, "plavi" su u Podgorici zabilježili dva trijumfa, izjednačili i seriju vratili u dvoranu "Aleksandar Nikolić"

"Očekuje nas peta utakmica - vjerujem da ko bude bolje iznio pritisak važnosti meča, da će imati veće šanse da pobijedi. Obje ekipe su na gostovanjima imale šansu za pobjedu, nijesu ih iskoristili. Vidjećemo da li ćemo uspjeti da pobijedimo na strani", kazao je trener Budućnosti, Dejan Milojević.

U prethodnim duelima u finalnoj seriji viđena je velika borba na obje strane.

"Peta utakmica se neće mnogo razlikovati do prethodne četiri, koje su bile izuzetno fizički i mentalno zahtjevne. Crvena zvezda je dobra ekipa, mi imamo svoje adute i bićemo spremni da damo sve od sebe i pokušamo da dođemo do pobjede u Beogradu", rekao je Petar Popović.

Popović smatra da je recept za pobjedu sljedeći.

"Na momente smo pokazali dobru igru, na momente smo imali prazne minute. Ako želimo pobjedu, moramo prazne minute da svedemo na minimum. Ako budemo koncentirisani i spremni da neke osnovne stvari radimo na vrhunskom nivou, mislim da možemo da ostvarimo pobjedu", poručio je Popović.

Rivali su odigrali šest mečeva ove sezone - Budućnost je slavila četiri, Zvezda dva puta.

"Sve utakmice su bile iscrpljujuće i zanimljive i u petak će biti kulminacija sezone. Dobro se poznajemo, a ko bude agresivniji - biće pobjednik", smatra Nikola Ivanović.

Bonus video: