Radonjić: Čeka nas težak zadatak, Budućnost je kvalitetan protivnik

U petak u Beograu majstorica finalne serije ABA lige

6926 pregleda 6 komentar(a)
Radonjić, Foto: Savo Prelević
Radonjić, Foto: Savo Prelević

Trener košarkaša Crvene zvezde, Dejan Radonjić poručio je da njegovu ekipu čeka težak meč protiv Budućnost Volija, te da će agreisvnom igrom pokušati da dođe do pobjede.

Crvena zvezda i Budućnost sjutra (20.30) u dvorani "Aleksandar Nikolić" igraju peti, odlučujući meč finalne serije ABA lige.

"Posle četiri meča između Zvezde i Budućnosti čekamo završetak ABA lige. I mi i Budućnost smo uspjeli da dobijemo mečeve na svom parketu i dovedemo seriju do još jednog duela koji će odlučivati o tituli. Kao što sam rekao posle Podgorice, na nama je da odbranimo svoj teren i na taj način dođemo do trofeja. Uspjeli smo da obezbijedimo prednost domaćeg terena, što nam daje mogućnost da pred našim navijačima dođemo to titule“, rekao je Radonjić.

Domaći teren, ipak, ne garantuje pobjedu.

„Jako smo svjesni činjenice da igramo protiv kvalitetnog protivnika i da nas čeka težak zadatak. Mečevi su bili dobri, interesantni, za gledanje takođe vrlo interesantni. Bilo je perioda igre u kojima smo bili dobri, ima i prostora da popravimo neke stvari. U petak biće važno da napravimo iskorake u odnosu na prethodne mečeve, koncentracija biće jako bitna. Mišljenja sam da možemo da odreagujemo dobro“.

Radonjić je govorio o kvalitetima Budućnosti.

„Budućnost ima kvalitet i značajno je da odreagujemo dobro. Imaju kvalitet na svim pozicijama, biće zadatak za nas da iskontrolišemo njihove dobre igrače, dobro šutiraju i prodiru. Protiv ekipe sa tako dobrim igračima, nije jednostavno. Od Ivanovića i Kobsa, tu su igrači na drugim pozicijama koji igraju na više pozicija. Edžim, Popović, Danilo Nikolić kao dobar šuter, nemamo situaciju kao u drugom duelu. Luka Mitrović ponajbolje partije je pokazivao sada na kraju u dresu Budućnosti, visokih igrača imaju dovoljno da mogu da nose meč. Jasno je da je potrebno da igramo dobro, da radimo neke stvari bolje, taj interval dobre i stabilne igre da bude dovoljno dugačak da bismo kontrolisali susret“, smatra Radonjić.

Na pitanje šta će presuditi pobjednika Radonjić odgovara.

„Ukupan kvalitet igre biće presudan. Ako negdje budemo dobri, a negdje ne, nećemo dati ono što želimo. Igrati u finalu i protiv tako kvalitetnog rivala kakav je Budućnost jedino dobra igra u svim aspektima garantuje dobar rezultat. Odbrana, napad, moramo da ispunimo zahteve, da odigramo onako kako priželjkujemo. Šut jeste bio bolji nego što je bio u prve tri utakmice, ali bitno je da budemo dobri u svim aspektima. Igramo agresivno i pokušavamo da igramo agresivno duži period. To je. To ćemo da pokušamo igramo sutra“, zaključio je Radonjić.

Bonus video: