Crna Gora izgubila od Srbije: Plasman u osminu finala zavisi od meča Grčke i Italije

Crna Gora još nije obezbijedila osminu finala, budući da sve zavisi od meča Italije i Grčke. Ako Grkinje ostvare pobjedu od 15 do 17 razlike - što je malo vjerovatno - naša selekcija ostaće bez plasmana u osminu finala

45038 pregleda 438 reakcija 52 komentar(a)
Jelena Dubljević na današnjem meču, Foto: www.fiba.basketball/womenseurobasket/2021
Jelena Dubljević na današnjem meču, Foto: www.fiba.basketball/womenseurobasket/2021

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je danas od Srbije 87:75 u meču trečeg kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Crna Gora još nije obezbijedila osminu finala, budući da sve zavisi od meča Italije i Grčke, koji je na programu u 18 časova. Ipak, male su šanse da tim Jelene Škerović ostane bez nokaut faze - da bi se to dogodilo Grčka mora da savlada Italiju od 15 do 17 razlike što je malo vjerovatno.

Osmina finala je na programu sjutra, a ako ne bude pomenutih iznenađenja, "crvene" će protivnika saznati nakon današnjeg meča Švedske i Bjelorusije. Ako pobijedi Švedska, onda će selekcija "tri krune" biti protivnik Crnoj Gori u osminu finala. U slučaju trijumfa Bjelorusije protivnik će biti domaćin Španija.

Crna Gora je protiv Srbije odlično otvorila utakmicu, nakon primljenih poena na startu napravila seriju 12:0 i održavala vođstvo tokom prvih deset minuta. Potom je Srbija zaigrala agresivnije, konstantno vršila presing po čitavom terenu, polako smanjivala zaostatak i nakon poena Sonje Vasić sa linije za slobodna bacanja prešla u vođstvo (26:28) na 6 minuta i 38 sekundi do kraja prvog poluvremena.

Srbija je potom imala i dvocifrenu prednost (45:33), ali je Crna Gora do odlaska na odmor serijom 6:0 uspjela da prepolovi zaostatak (45:39).

U dobrom ritmu naša selekcija nastavila je i početkom treće četvrtine, u dva navarata prišla na dva poena zaostatka (43:45 i 45:47), ali nije uspjela da preokrene. Srbija je kontrolisala igru i rezultat i na kraju upisala treću pobjedu i sa maksimalnim učinkom se plasirala u četvrtfinale.

Najefikasnija u reprezentaciji Crne Gore bila je Markiša Getling sa 22 poena. Jelena Dubljević i Božica Mujović dodale su po 10 poena.

U pobjedničkom timu najbolja je bila Tina Krajišnik sa 20 poena. Ivon Anderson dodala je 14, Jelena Bruks 13, Sonja Vasić 12, a Nevena Jovanović 11 poena.

Bonus video: