Saša Đorđević: Potrebno je skinuti šampionsko breme

Srbija će u petak u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekati Austriju, a tri dana kasnije ugostiće Gruziju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini
329 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Đorđević, Foto: Reuters
Aleksandar Đorđević, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2017. 14:04h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da bi sa igrača "trebalo skinuti šampionsko breme", kao i da su svi oni došli da predstavljaju nacionalni tim sa velikom željom.

"Sve oni znaju koga predstavljaju, nema potrebe da im i ja dodajem još 20 kila na njihova leđa. Malo bi trebalo da skinemo to breme. Nema recepta kako tu uraditi, ali sigurno je da bi trebalo sa dosta priče i uz njihovo razumijevanje. Svi imaju veliku želju i iz toga treba tražiti igru i rezultat", rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

Srbija će u petak u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekati Austriju, a tri dana kasnije ugostiće Gruziju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

"Svi shvatamo šta je pred nama. Svaka sljedeća utakmica je najvažnija za košarkašku reprezentaciju Srbije. Mi na to tako gledamo. U kratkom periodu moramo da dođemo do nekih 'automatizama' potrebnih da odigramo mečeve na određenom nivou. Potrebna je i pomoć publike za ove nove, nešto mlađe igrače", rekao je selektor Srbije.

Đorđević je kazao da su svi igrači koji su pozvani za utakmice protiv Austrije i Gruzije "apsolutno zaslužili poziv".

"Na njih računamo. Sve njih već dugo pratimo, neki su igrali u mlađim selekcijama. Ima povrijeđenih igrača, ima nekih koji su u formi, neki koji je traže, ali, kao što sam i njima rekao, svi ste vi reprezentativci Srbije i zasluženo ste ovdje", rekao je Đorđević.

Utakmica između Srbije i Austrije igraće se petak od 20.00, a u istom terminu u ponedeljak igraće se i meč protiv Gruzije

Bonus video: