Nikola Kalinić opet u Zvezdi

U 34 utakmice Evrolige prošle sezone u dresu Valensije Kalinić je u prosjeku igrao 26,6 minuta sa ulčinom od 10,4 poena, 3,4 skoka i 3,2 asistencije

3651 pregleda 5 komentar(a)
Kalinić potpisao na dvije godine, Foto: Kkcrvenazvezda.rs
Kalinić potpisao na dvije godine, Foto: Kkcrvenazvezda.rs

Reprezentativac Srbije, osvajač Evrolige sa ekipom Fenerbahčea, i triple krune sa Crvenom zvezdom, Nikola Kalinić vraća se na Mali Kalemegdan!

Popularni “Kalina” je juče potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i predstavljaće ogromno pojačanje za ekipu koju u narednoj sezoni očekuju utakmice na četiri fronta.

Klub ovom prilikom izražava ogromno zadovoljstvo činjenicom da je Nikola odbio nekoliko značajno unosnijih ponuda pojedinih klubova iz Evrolige i regiona, i odlučio da se vrati u klub sa kojim je svojevremeno osvojio prvu triplu krunu i dao izuzetno veliki doprinos uspjesima kluba za koji neskriveno navija.

Nakon sezone sa tri trofeja u Zvezdi, Kalinić odlazi u Fenerbahče gdje osvaja Evroligu i trofeje u turskom šampionatu i kupu, a prethodne sezone bio je jedan od najboljih pojedinaca Valensije. Paralelno sa klupskim ostvarenjima bio je dio reprezentacije Srbije i osvajao je medalje na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama 2014 i 2016.godine.

Nikola Kalinić se vraća kući, a osim što poznaje klub čiji je već bio važan dio, donosi na teren sve moguće kvalitete: koševe, skokove, asistencije, požrtvovanje, borbenost, čvrstu igru u odbrani i sada već veliko 8-godišnje iskustvo igranja Evrolige sa tri kluba.

"Kalina, dobro došao kući na Mali Kalemegdan – u svoju crveno-belu familiju i tvoju Crvenu zvezdu!", stoji na zvaničnom sajtu Zvezde.

Bonus video: