Košarkašice Budućnosti počele pripreme, Radović: Vjerujem da ćemo kroz dobar rad opet imati iste ambicije

Košarkašice će trenirati u Podgorici do 5. septembra, a zatim će do 12. septembra biti na mini turneji po Srbiji, gdje će odigrati pet pripremnih mečeva

3722 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ŽKK Budućnost Bemax
Foto: ŽKK Budućnost Bemax

Košarkašice Budućnost Bemaksa počele su pripreme za narednu sezonu, u koju ulaze sa podmlađenim timom - otišle su Niikolina Babić, Anđelika Mitrašinović, Patricia Bura i Milena Jakšić, a stigle su Nevena Vučković iz Partizana i Jovana Marković iz Banovića. Amra Bajrović vratila se i Plej-ofa, dok su iz filijale (ŽKK Podgorica) ekipi priključene Milena Bigović i Ksenija Šćepanović.

„Ostali smo bez četiri najiskusnije igračice, što je lijepa promocija za klub. Bile su nosioci igre posljednjih sezona, ali ono što raduje jeste da su neke mlađe košarkašice minule sezone napredovale i imale lijep statut u regionalnom takmičenju. Kada razmišljam o sezoni koja sada slijedi optimizam mi ulivaju upravo njihove partije u momentima kada smo u nekim bitnim mečevima bili bez Babić i Mitrašinović. Vjerujem da ćemo kroz dobar rad opet imati iste ambicije, jer i pored svega nećemo ići sa pričom sada smo mladi, pa šta bude" kazao je trener Budućnost Bemaksa, Vladan Radović.

Košarkašice će trenirati u Podgorici do 5. septembra, a zatim će do 12. septembra biti na mini turneji po Srbiji, gdje će odigrati pet pripremnih mečeva. Prije početka sezone u Podgorici će najvjerovatnije imati još dva testa.

„Očekuju nas još jedne pripreme, a dobro znamo da je početak najvažniji. Vjerujem da ćemo sve planirano sprovesti u djelo i na pravi način dočekati nove obaveze. Liga kreće ranije, biće više klubova, tako da će biti izazovno", naglasila je košarkašica Budućnosti Marija Leković.

Regionalno takmičenje kreće 29. septrembra. Budućnost na otvaranju sezone gostuje Triglavu.

„Radujem se da smo opet tu i da krećemo sa novim izazovima. Neće biti lako, ali vjerujem da ćemo iako još mlađe imati šta da pokažemo. Naš cilj svakako će biti da budemo u četiri najbolja tima, a sigurna sam da ćemo dodatno napredovati i pokazati da rad donosi uspjeh", rekla je Maja Bigović.

Bonus video: