osmodnevne pripreme

Pioniri na okupu, Bakić: Uz pravilan rad i odnos u klubovima, mogu biti ozbiljna perspektiva crnogorske košarke

Pionirska selekcija ove godine neće učestvovati na međunarodnom turniru Slovenia ball, koji je zbog pogoršanja epidemiološke situacije otkazan

3707 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Printscreen
Ilustracija, Foto: Printscreen

Muška pionirska košarkaška reprezentacija Crne Gore odradiće osmodnevne pripreme u Tivtu i odigrati četiri prijatejske utakmice, saopšteno je iz Košarkaškog saveza.

Selektor Bojan Bakić radiće sa igračima rođenim 2007. godine.

Pionirska selekcija ove godine neće učestvovati na međunarodnom turniru Slovenia ball, koji je zbog pogoršanja epidemiološke situacije otkazan.

Bakić je kazao da je stručni štab, nakon otkazivanja turnira, odlučio da okupi isključivo generaciju 2007 i to 16 momaka.

"Ideja je da se sa njima upozna i stručni štab kadetske selekcije, jer bi sljedeće godine baš ovi momci, uz one rođene 2006. godine, trebalo da čine osnov za Evropsko prvenstvo", rekao je selektor Bakić.

On je istakao da u toj generaciji postoji potencijal.

"Uz pravilan rad i odnos u klubovima, ali i njih samih, mogu biti ozbiljna perspektiva crnogorske košarke. Pozvali smo zbog načina rada 16 momaka, a ima ih još koji su zanimljivi i talentovani i želim da im poručim da svi nastave da rade, jer vjerujem da budućnost pripada njima", rekao je Bakić.

Na spisku su: Danilo Nikezić, Milan Tatić, Petar Ostojić, Batrić Velimirović, Rade Todorović, Stefan Jelić, Stefan Jocović, Mihailo Subotić, Luka Kovačević.

Pozvani su i Vladimir Komnenović, Ilija Škuletić, Lazar Rakočević, Lazar Vukmanović, Aleksa Popović, Strahinja Čepić i Vuk Šćepanović.

Preporučujemo za Vas