Radončić: Težak turnir, protiv Danca na pobjedu

Košarkaška reprezentacija Crne Gore obezbijedila plasman u kvalifikacije za Mundobasket

4002 pregleda 5 komentar(a)
Radončić, Foto: Savo Prelević
Radončić, Foto: Savo Prelević

Košarkaši Crne Gore sjutra veče (20 h) igraju sa Danskom u posljednjem kolu pretkvalifikacija za Mundobasket.

"Crveni" su sinoć savladali Island 82:80, pa protiv Danske jure pobjedu kako bi sa maksimalnim učinkom okončali "balon" u Podgorici.

"Bio je jedan težak turnir, vidjeli ste i protiv Danske, koliko smo se mučili da pobijedimo Island, gubili smo i 14 razlike. Vidjeli ste da su dobra ekipa, da igraju kvalitetno i mislim da smo odradili dobar posao na kraju. Sad se spremamo za tu posljednju utakmicu, važno je da svi ostanemo zdravi, da odemo u klubove i da se vratimo u novembru", kazao je reprezentativac Crne Gore, Dino Radončić.

Crna Gora je sinoć protiv Islanda gubila i 14 razlike, ali je nakon koša Igora Drobnjaka u posljednjim sekundama stigla do pobjede.

"Pogotovo kad pobijediš na ovakav način mislim da to pravi bolju atmosferu i ujedinjuje grupu, jako sam srećan što je tako, jer tada puno lakše za rad i napredak. Obje ekipe su teške, patili smo dosta da ih dobijemo. Mi nemamo imperativ, očekujem da košarkaši koji su manje igrali i mi mlađi dodamo gas, bićemo spremni, idemo da dobijemo, voljeli bi da odemo sa 4-0 na sezonu sa klubom, to što smo prošli ne bi trebalo da nas opusti, već želimo novu pobjedu", poručio je Radončić.

Košarkaš španske Gipuskoe nada se da je ovo samo početak dobrog niza.

"Mislim da poslije dobre sezone najzad se osjećam jako dobro, osjećam da mogu puno da pomognem, da je ovo samo početak moje reprezentativne karijere, želim da igram još jako puno godina, volim da igram za reprezentaciju i nadam se da ću uvijek moći da pružam ovakve partije, jer stvarno jako radim i žrtvujem se za to", zaključio je Radončić.

Bonus video: