Zeta želi prvu pobjedu, Iskra cilja vrh

U pemijernoj utakmici 9. kola Telekom 1. CFL Zeta na Trešnjici želi prvu pobjedu, Iskra da se primakne lideru (19 h)

9762 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Telekom 1. CFL/ FSCG
Foto: Telekom 1. CFL/ FSCG

U premijernoj utakmici 9. kola najjače domaće lige, večeras u 19 sati na Trešnjici će Zeta dočekati Iskru.

Domaća ekipa je “davljenik”, posljednja je na tabeli i još je bez pobjede. Sa druge strane, Iskra igra efikasno i ispred nje je samo lider Sutjeska.

Zeta će pokušati da izađe iz velike krize, nakon tri uzastopna poraza, dok je rival sjajnu formu krunisao pobjedama u tri prethodna kola.

”Igramo protiv odlične ekipe sjajnih pojedinaca. Mi, međutim, moramo da počnemo da pobjeđujemo. U ovoj utakmici igraćemo samo na pobjedu i siguran sam da će igrači dati maksimum. Da li će to biti dovoljno - vidjećemo. U sezonu smo ušli sa nepunih sedam dana priprema, u međuvremenu smo podigli nivo fizičke pripremljenosti, ali nedostatak kvaliteta i mladost ekipa još utiču na padove u igri tokom 90 minuta. To nas je koštalo sedam, osam bodova. Ipak, u ovom trenutku misli su nam okrenute ka pobjedi, a time bismo uhvatili priključak u borbi za opstanak”, kazao je Dragoljub Đuretić, trener Zete.

Za razliku do prethodnih sezona, Zeta još ne uspijeva da “lansira” mlade igarče, koji su klubu sa Trešnjice tradicionalno donosili visoko mjesto na tabeli.

”Zeta je dobra ekipa, ali mi smo kvalitetniji i igramo bolje. Ipak, da bismo došli do tri boda moramo odlično od starta da uđemo u utakmicu. Moramo da nastavimo u istom ritmu kao u prethodnim mečevima i držimo fokus. Tako bismo došli do pobjede, zadržali drugu poziciju ali i primakli se vodećoj Sutjesci”, naglasio je Ivan Vuković, jedan od junaka velikog preokreta u prethodnom kolu sa Podgoricom (od 0:2 do 4:2).

Trešnjica ove sezone nije neosvojiva tvrđava - naprotiv, pošto je Zeta izgubila sve duele u kojima je bila domaćin a oba boda je zaslužila u gostima. Ni tradicija Zeti ne ide u prilog, jer kući nije dobila Iskru u čak šest utakmica.

”Ne zavarava nas taj podatak, i znamo da će Zeta uraditi sve da odbrani svoj teren. To je ekipa koja tradicionalno izbacuje sjajne mlade igrače, konstantno je u vrhu domaćeg fudbala. Činjenica je da je moja ekipa kvalitetnija i u boljoj formi, ali moramo da budemo mirni, strpljivi i damo 100 odsto za nastavak pobejdničkog niza”, smatra Srđa Nikić, trener Iskre

PAROVI

Petak

ZETA - ISKRA (19 h)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

Subota

JEZERO - RUDAR (18)

PODGORICA - DEČIĆ (19)

Nedjelja

MORNAR - SUTJESKA (19)

PETROVAC - BUDUĆNOST (20)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: