Budućnost Voli na premijeri dočekuje FMP: Pobjeda se podrazumijeva

Košarkaši Budućnost Volija apsolutni favoriti protiv FMP-a (19 sati) u prvom kolu Admiralbet ABA lige

2314 pregleda 0 komentar(a)
Vili Rid je snaga Budućnosti u reketu, Foto: Savo Prelević
Vili Rid je snaga Budućnosti u reketu, Foto: Savo Prelević

Konkurencija u ABA ligi odavno nije bila jača, beogradski vječiti rivali su napravili timove za najveće domete i za evropsku scenu, ali Budućnost Voli iz sjenke vidi šansu da u borbi za vrh pomrsi račune svima, u prvom redu Crvenoj zvezdi i Partizanu. “Plavi” godinama unazad dokazuju da su spremni za tako nešto, a u novu sezonu ulaze duelom sa FMP-om - otvaranje je večeras od 19 sati u “Morači”.

FMP kao FMP - uvijek opasan iz uloge autsajdera, uvijek inspirisan da kroz duele sa velikim rivalima nesporan potencijal pretvori u kvalitet.

- Naš protivnik je promijenio sastav u odnosu na prošlu godinu. Ima vrlo agresivan trio na bekovskim pozicijama, sa agresivnim krilnim igračima koji mogu da pokrivaju više pozicija. Ima visinu, može da igra i u formaciji i sa nižom postavom, u kojoj koristi Tasića kao centra koji se otvara na tri poena. Ispratili smo partije FMP-a u predsezoni, vidjeli smo da igra agresivno preko cijelog terena, sa puno udvajanja, kao i preuzimanja u postavljenoj odbrani, i za to smo spremni. Moramo da pariramo energiji rivala - rekao je trener Aleksandar Džikić.

Energija nikada nije bila ni problem Budućnosti na svom terenu, a da se gosti iz Železnika baš i ne snalaze najbolje u Podgorici govori i tradicija, jer u “Morači” nisu slavili još od decembra 2008. godine. Budućnost ima drugačiji tim nego prošle sezone. Nova lica su Vladimir Micov, Edin Atić, Marko Jagodić Kuridža, Di Džej Sili, Džejkob Vajli, te Igor Drobnjak, a na klupu se vratio Džikić, trofejni trener iz 2018. godine.

- FMP dolazi motivisan, kao i svake godine. Ne smijemo da se opustimo, moramo da uspostavimo tempo koji nama odgovara od prvog minuta i da ga kontrolišemo tokom cijelog meča. FMP je promijenio sastav, nema Filipa Čovića, koji je dugo godina vodio igru, došao je Brajs Džons da zauzme njegovu ulogu. U svakom slučaju, čeka nas težak meč u kojem moramo da budemo spremni na agresivnost protivnika - istakao je centar Zoran Nikolić.

Trener FMP-a Nenad Stefanović zna da se njegovom timu ne daju velike šanse u Podgorici.

- Nakon odlično odrađenog pripremnog perioda sa nestrpljenjem očekujemo početak prvenstva. Nažalost, raspored nam je takav da u samom startu imamo najteže moguće protivnike, a jedan od njih je upravo Budućnost, koja u sastavu ima igrače sa većim iskustvom igranja u Evroligi nego što mi imamo svi zajedno u ABA ligi. Tako da je jasno je ko je apsolutni favorit u ovom susretu - kazao je Stefanović.

Bonus video: