Lebron otkrio da je razmišljao da promijeni sport: Krvi mi je uzavrela...

"Džons mi je ponudio ugovor, a to je učinio i Kerol u Sijetlu", otkrio je Džejms u razgovoru sa Pejtonom i Elijem Maningom

3706 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Lebron Džejms je u ponedjeljak, tokom prenosa utakmice Dalas Kaubojsa i Filadelfija Iglsa, otkrio da je 2011. mogao da promijeni sport i zaigrati u NFL-u.

U to doba NBA liga je bila u mirovanju, jer se čelnici lige i igrači nisu mogli da se dogovore oko kolektivnog ugovora, a tada već sedmorostruki ol-star igrač je imao na stolu ponude vlasnika Dalasa Džerija Džonsa i glavnog trenera Sijetla Pita Kerola.

"Džons mi je ponudio ugovor, a to je učinio i Kerol u Sijetlu", otkrio je Džejms u razgovoru sa Pejtonom i Elijem Maningom.

"Krv mi je opet uzavrela, mozak mi je zakuvao razmišljajući ponovo o fudbalu, o tome da bih mogao biti na terenu nedjeljom. No, uspjeli smo da postignemo dogovor u NBA ligi i uskoro sam opet bio na parketu, ali sam razmišljao o NFL-u", priznao je Džejmes koji je te godine sa Majamijem osvojio prvi od svoja četiri naslova NBA prvaka.

"Još imam dresove koje su mi Džeri i Pit poslali 2011."

James je uvjeren da bi u NFL-u igrao na poziciji 'tight enda'.

"Želio sam biti specijalista za crvenu zonu, kao Gronk", rekao je 36-godišnji košarkaš, misleći na legendu Roba Gronkovskog, sada člana NFL prvaka Tampa Bej Bakanirsa.

Bonus video: